Στρατούλης: Ούτε περικοπές στις συντάξεις ούτε αυξήσεις ορίων ηλικίας

Στρατούλης: Ούτε περικοπές στις συντάξεις ούτε αυξήσεις ορίων ηλικίας

Διαψεύδει ότι το email Βαρουφάκη υποκρύπτει ανατροπές στο συνταξιοδοτικό και επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα θιγούν, σε καμία περίπτωση, τα θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων

Στρατούλης: Ούτε περικοπές στις συντάξεις ούτε αυξήσεις ορίων ηλικίας
Για την κυβέρνησή μας δεν υπάρχουν |ψαλίδια| στις συντάξεις, ούτε στις κανονικές ούτε στις πρόωρες και δεν θα γίνουν νέες μειώσεις συντάξεων, ούτε νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας. Αυτά τελείωσαν με την ψήφο του λαού στις 25 Ιανουαρίου».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, διαψεύδοντας ότι το email Βαρουφάκη υποκρύπτει ανατροπές στο συνταξιοδοτικό και επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα θιγούν, σε καμία περίπτωση, τα θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, «όσον αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, δεν έχουμε δώσει και ούτε πρόκειται να δώσουμε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου μας, να αυξηθούν οι προβλεπόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για ποινές, τα λεγόμενα πέναλτι, ούτε να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ιδιαίτερα των εργαζόμενων γυναικών με ανήλικα τέκνα, των ατόμων με αναπηρία, των υπαγόμενων στα βαρέα και ανθυγιεινά και των ασφαλισμένων πριν το 1983. Σε κάθε περίπτωση διευκρινίζουμε, ότι δεν θα θιγούν ούτε στο δημόσιο, ούτε στον ιδιωτικό τομέα, τα θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα των ασφαλισμένων».

Κλείσιμο
Προωθούνται νομοσχέδια για αναστολή των περικοπών

Όπως σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός, «τη μόνη εντολή που έχουμε δώσει στις υπηρεσίες του υπουργείου μας, είναι να προετοιμάσουν τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις μας, για να βάλουμε οριστικά φρένο στις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, στις αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και για να υλοποιηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης μας για τη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων».

Τέλος, αναφέρει ότι επίκειται η άμεση κατάθεση στη Βουλή των σχεδίων νόμων για τη βελτιωμένη ρύθμιση για τους οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία,τις αναγκαίες παρατάσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία των ενστόλων, την ασφαλιστική τακτοποίηση των σχολικών φυλάκων καθώς και για την υγειονομική περίθαλψη των μακροχρονίων ανέργων, των υποαπασχολούμενων και των υπερήλικων ανασφάλιστων και ομογενών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης