Ευκαιρίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσφέρει η αγορά της Κίνας

Ευκαιρίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσφέρει η αγορά της Κίνας

Έχει σημειωθεί αύξηση στις ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα κατά 26,3% την τελευταία πενταετία - Πρόβλεψη για περαιτέρω άνοδο τα επόμενα χρόνια

Ευκαιρίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσφέρει η αγορά της Κίνας
Προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας έστελνε μήνυμα στο Πεκίνο πως η Ελλάδα στηρίζει τις κινεζικές επενδύσεις στη χώρα και σκοπεύει να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και Κίνα.

Τώρα το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης (ΕΚΙΝΑ) επισημαίνει την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα κατά 26,3% τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, με πρώτα στη λίστα προϊόντων που εξάγει η Ελλάδα να είναι πετρελαιοειδή, μάρμαρα, βιομηχανικά προϊόντα και βαμβάκι.

Μάλιστα, όπως προβλέπει το ΕΚΙΝΑ το ποσοστό εξαγωγών θα αυξηθεί την επόμενη πενταετία, με ακόμα περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες, αφήνοντας πίσω την μείωση των ελληνικών εξαγωγών εξαιτίας της ύφεσης.

Η πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης, κυρία Ελεάννα Νεστορίδη επισημαίνει πως η αγορά της Κίνας «επιφυλάσσει μεγάλες ευκαιρίες για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, αλλά και για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού».

Μάλιστα, η πρόεδρος προσθέτει ότι το ΕΚΙΝΑ «εντοπίζει τις ευκαιρίες αυτές και βοηθά τους Έλληνες επιχειρηματίες να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τα πλάνα τους στην Κίνα. Να αντλήσουν στοιχεία, να επιλέξουν συνεργάτες, να παρουσιάσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους και να κλείσουν συμφωνίες.
Κλείσιμο

Βέβαια, την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΚΙΝΑ, κ. Ιωάννης Τζεν, εξηγεί πως η Κίνα σχετικά με το σύστημα εισαγωγών «έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, οι οποίες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη τις τους επιχειρηματίες εκείνους που επιθυμούν να έχουν μία υπεύθυνη και συνεχή παρουσία στην κινεζική αγορά».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης