ΥΠΟΙΚ: Δεν αποκλείεται κάποια μικρή αλλαγή του ΦΠΑ

ΥΠΟΙΚ: Δεν αποκλείεται κάποια μικρή αλλαγή του ΦΠΑ

Από το υπουργείο ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν εν γένει οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, στα ξενοδοχεία, στα είδη διατροφής, στις ΔΕΚΟ

ΥΠΟΙΚ: Δεν αποκλείεται κάποια μικρή αλλαγή του ΦΠΑ
Ανοικτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί κάποιο προϊόν ή υπηρεσία, αν απαιτηθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, από ένα χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ σε υψηλότερο, άφησε το πρωί της Τετάρτης αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Διευκρινίζοντας τις δηλώσεις Βαρουφάκη, η ίδια πηγή τόνιζε, πάντως, ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν εν γένει οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, στα ξενοδοχεία, στα είδη διατροφής και στις ΔΕΚΟ.

Το πρωί ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm για την λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που εγκρίθηκε από το Eurogroup.

Κλείσιμο
Ξεκαθάρισε ότι μέσα στο επόμενο τετράμηνο δεν υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ενώ, όπως τόνισε, δεν θα αυξηθεί και ο ΦΠΑ στα νησιά. «Η απάντηση και στα τρία ερωτήματα είναι "όχι". Σε καμία των περιπτώσεων. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Το e-mail Χαρδούβελη περιελάμβανε όλα αυτά τα οποία είπατε. Ακόμη και αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Αυτή η ακύρωση των υφεσιακών μέτρων είναι κάτι που πετύχαμε αυτές τις ημέρες μετά από ουσιαστικά αρνησικυρία που ασκήσαμε σε δύο Eurogroup...».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης