Όζμπορν: Σε εκτός ελέγχου κρίση θα οδηγήσει η κόντρα Ευρωζώνης-Ελλάδας

Όζμπορν: Σε εκτός ελέγχου κρίση θα οδηγήσει η κόντρα Ευρωζώνης-Ελλάδας

«Ακτίνα ελπίδας» για συμφωνία στο Eurogroup βλέπει ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ - Επιμένουμε στην τήρηση του προγράμματος από την Ελλάδα, λέει ο Πορτογάλος ομόλογος του

Όζμπορν: Σε εκτός ελέγχου κρίση θα οδηγήσει η κόντρα Ευρωζώνης-Ελλάδας
Τον κίνδυνο η συνεχιζόμενη διαμάχη της Ευρωζώνης με την Ελλάδα για το θέμα του χρέους να οδηγήσει σε μια κρίση εκτός ελέγχου επισήμανε με δηλώσεις του την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών  της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν.

«Αυτό που βλέπετε τώρα σε αυτή τη διαμάχη ανάμεσα στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα είναι ο κίνδυνος μιας εκτός ελέγχου κρίσης η οποία θα προκαλούσε αληθινή ζημιά στην ευρωπαϊκή οικονομία - και αυτός είναι ένας κίνδυνος για τη Βρετανία» δήλωσε ο Όζμπορν λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης του κρίσιμου Eurogroup.

«Έχουμε ανάγκη από την ευρωζώνη να βρει μια κοινή λύση και εδώ στην πατρίδα πρέπει να συνεχίσουμε την εφαρμογή του οικονομικού μας πλάνου το οποίο μας έχει κρατήσει ασφαλείς» κατέληξε ο Βρετανός πολιτικός.

Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ

Κλείσιμο
H Ελλάδα θα αποτελέσει ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν σήμερα το μεσημέρι Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ στη συνάντηση που θα έχουν στο Παρίσι. Αυτό εξάλλου διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Γάλλος πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Πέμπτης λέγοντας του ότι «θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την Ελλάδα. Θα συζητήσω το όλο θέμα και με την Άνγκελα Μέρκελ στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) μας συνάντηση». Σύμφωνα με το πρόγραμμα η συνάντηση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 13:00 (ώρα Ελλάδος). Η επίσημη ατζέντα της συνάντησης, όπως έγινε γνωστή από το Μέγαρο των Ηλυσίων, περιλαμβάνει την οργάνωση του ερχόμενου G7 που θα φιλοξενηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο από τη Γερμανία αλλά και το θέμα της Ουκρανίας μετά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Μινσκ.

«Τέλος οι τσακωμοί για τους "Μερκολάντ"», γράφει στην ιστοσελίδα του το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο «Europe 1» αναφερόμενο στη σημερινή συνάντηση των ηγετών του γαλλογερμανικού άξονα στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Απεικονίζοντας τη Γερμανίδα καγκελάριο με κλειστά τα μάτια να απολαμβάνει την αγκαλιά του Γάλλου προέδρου, το γαλλικό δίκτυο σχολιάζει πως τα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Παρίσι τον περασμένο Ιανουάριο έφεραν πιο κοντά τους δύο ηγέτες. Μετά τη δύσκολη αρχή στις σχέσεις των δύο ηγετών, τώρα η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ φαίνεται ότι έχουν βρει τους ρυθμούς τους για το καλό της Ευρώπης. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)




«Ακτίνα ελπίδας» για συμφωνία στο Eurogroup βλέπει ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ


Ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας δήλωσε πως ελπίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα καταλήξουν σε συμφωνία για την παράταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup. «Χθες τη νύκτα, υπήρξε μία ακτίνα ελπίδας ότι μπορεί να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός... ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να συνεχίσει το υποκείμενο πρόγραμμα για την ενίσχυση της οικονομίας της» δήλωσε ο Αντι Ρίνε σε on line ζωντανή συνέντευξή του στην εφημερίδα Helsingin Sanomat.


ΥΠΟΙΚ Πορτογαλίας: Επιμένουμε στην τήρηση του προγράμματος από την Ελλάδα


Η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας συντάχθηκε με τη γερμανική επιχειρηματολογία για την Ελλάδα δηλώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι «δεν είναι έτοιμοι να συζητήσουν άλλους όρους» από αυτούς που προβλέπονται από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης.

«Υπάρχει ένα πλαίσιο εντός του οποίου είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό το πλαίσιο, είναι το τρέχον πρόγραμμα στήριξης, το οποίο πρέπει να παραταθεί» δηλώνει ο υπουργός Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Αντίθετα, δεν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε επί άλλων όρων. Τα 18 κράτη της ευρωζώνης, όπως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφωνούν ως προς αυτό το σημείο» λέει.

Η χορήγηση δανείων χωρίς αντάλλαγμα «δεν είναι δυνατή για κανέναν στον κόσμο, είτε πρόκειται για την Πορτογαλία ή την Ελλάδα, είτε για εσάς και για μένα» επέμεινε. «Οταν ζητώ πίστωση από την τράπεζά μου, οφείλω να δεσμευθώ για την αποπληρωμή και οφείλω να προσφέρω εγγυήσεις, έτσι λειτουργεί και όχι αλλιώς» κατέληξε.


Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα πριν συμφωνηθεί νέο


Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα πριν συμφωνηθεί ένα νέο, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε αυστριακή εφημερίδα ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Hans Joerg Schelling.

Το υπουργείο του διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν πριν ο ίδιος δει το ελληνικό αίτημα για παράταση της ελληνικής δανειακής σύμβασης.

Ο Schelling είπε ότι το ελληνικό αίτημα θα πρέπει να «σεβαστεί του όρους» του τρέχοντος προγράμματος και ότι στη συνέχεια «μπορούμε να συζητήσουμε ένα νέο πρόγραμμα με νέους όρους, αλλά τώρα θα πρέπει να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης