Λαφαζάνης: Στήριξη της κυβέρνησης στους αγωγούς TAP και IGB

Λαφαζάνης: Στήριξη της κυβέρνησης στους αγωγούς TAP και IGB

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου ο κ. Λαφαζάνης είχε σειρά συναντήσεων με ομολόγους του και άλλους υψηλούς αξιωματούχους

Λαφαζάνης: Στήριξη της κυβέρνησης στους αγωγούς TAP και IGB
Την πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στον αγωγό TAP και την ετοιμότητά της να εργαστεί για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίησή του, τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφάζανης.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε στην ομιλία του την πλήρη στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης στον ΤΑΡ και την ετοιμότητά της να εργαστεί για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίησή του.

Ο κ. Λαφάζανης έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν κ. Ilham Aliyev, με τον οποίο συζήτησε το ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εκφράσθηκε αμοιβαία η διαπίστωση των καλών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και της ανάγκης για περαιτέρω ανάπτυξή τους, γεγονός που θα έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για τις δύο χώρες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή μας.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου ο κ. Λαφαζάνης είχε σειρά συναντήσεων με ομολόγους του και άλλους υψηλούς αξιωματούχους.

Είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Maros Sefcovic με τον οποίο συζήτησε ενεργειακά θέματα της περιοχής της Νοτιοναταλικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του TAP.

Παράλληλα είχε συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο Ενέργειας των ΗΠΑ κ. Amos Hochstein με τον οποίο συζήτησε  ενεργειακά θέματα της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στον Νότιο Διάδρομο και τον ΤΑΡ.

Ακόμα  συναντήθηκε  με  την υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας κυρία Temenuzhka Petkova, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η στήριξη των δύο κυβερνήσεων στην ταχεία υλοποίηση του Interconnector Greece-Bulgaria (IGB) και τονίστηκε η ανάγκη να εξεταστούν τα περαιτέρω βήματα σε αυτή την κατεύθυνση το προσεχές διάστημα.

Κατά τη συνάντηση επίσης που είχε ο κ. Λαφαζάνης με τον Υπουργό Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν κ. Natiq Aliyev, επιβεβαιώθηκε  το ενδιαφέρον για μια ευρύτατη ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, με αφετηρία τον TAP.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν αντισταθμιστικά oφέλη για την Ελλάδα από την υλοποίηση του TAP, πράγμα που θα ήταν δίκαιο για τη χώρα μας και ωφέλιμο για τον αγωγό και για όλες τις πλευρές. Το ζήτημα αυτό έθεσε επίσης ο κ. Λαφαζάνης κατά τη  συνάντηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του TAP κ. Ian Bradshaw. Το αίτημα της ελληνικής πλευράς το άκουσαν προσεκτικά και οι δύο συνομιλητές της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης