Θέμα του Δ.Σ. η απόφαση για έκτακτη χρηματοδότηση της Ελλάδας, τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ

Θέμα του Δ.Σ. η απόφαση για έκτακτη χρηματοδότηση της Ελλάδας, τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ

«Υπάρχει η δυνατότητα του λεγόμενου ELA. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει εντέλει για αυτό μια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την οποία δεν θέλω να προβλέψω σε αυτό το στάδιο» δήλωσε ο Βίτορ Κονστάνσιου

Θέμα του Δ.Σ. η απόφαση για έκτακτη χρηματοδότηση της Ελλάδας, τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ
Η απόφαση σχετικά με το εάν και κατά πόσον θα χορηγηθεί στην Ελλάδα έκτακτη χρηματοδότηση επαφίεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κονστάντσιο.

Ο Κονστάντσιο έκανε το σχόλιο αυτό αναφερόμενος στις διαθέσιμες επιλογές για τις ελληνικές τράπεζες στην περίπτωση που η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας βγει από το πρόγραμμα στήριξης της διεθνούς τρόικας των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).

Ο Κονστάντσιο είπε ότι ο μηχανισμός επείγουσας ενίσχυσης διαμέσου της χορήγησης ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance, ELA), ο οποίος αποτελεί ένα μέσο για την υπέρβαση προσωρινών προβλημάτων ρευστότητας των τραπεζών, είναι μια εναλλακτική επιλογή που θα μπορούσε να εξεταστεί, αλλά για αυτό θα χρειαστεί η έγκριση του 25μελούς ΔΣ της ΕΚΤ.

Κλείσιμο
«Υπάρχει η δυνατότητα του λεγόμενου ELA. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει εντέλει για αυτό μια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την οποία δεν θέλω να προβλέψω σε αυτό το στάδιο», δήλωσε ο Κονστάντσιο κατά τη διάρκεια των ερωταπαντήσεων έπειτα από μια ομιλία που εκφώνησε στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Η δήλωση αυτή του Κονστάντσιο διαφέρει σε ένα βαθμό από εκείνες που έκανε επίσης σήμερα ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, ο Έρκι Λιικάνεν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης