«Χωρίς παράταση του προγράμματος θα κοπεί η χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες»

«Χωρίς παράταση του προγράμματος θα κοπεί η χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες»

Προειδοποιεί το μέλος της ΕΚΤ την ελληνική πλευρά να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με τους εταίρους για να μην κινδυνεύσουν οι τράπεζες...

«Χωρίς παράταση του προγράμματος θα κοπεί η χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες»
Πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε μία συμφωνία για την παράταση του ελληνικού προγράμματος έως το τέλος Φεβρουαρίου ειδάλλως η ΕΚΤ δεν θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει άλλο τις ελληνικές τράπεζες, προειδοποιεί το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Ερκι Λιικάνεν σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.


Το ελληνικό πρόγραμμα λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και η αδυναμία ανανέωσης ή παράτασης του θα αφήσει έκθετη την Αθήνα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες και παράλληλα να κοπεί η χρηματοδότηση του τραπεζικού της συστήματος, σχολιάζει το πρακτορείο.


Κλείσιμο
"Στην ΕΚΤ έχουμε τους δικούς μας νόμους και θα κινηθούμε με βάση αυτούς... Η παράταση του ελληνικού προγράμματος θα λήξει στο τέλος του Φεβρουαρίου και κάποιας μορφής λύση πρέπει να βρεθεί, ειδάλλως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δανείζουμε", είπε ο κ. Λιικάνεν σήμερα σε συνέντευξη του στο κρατικό ραδιόφωνο της Φινλανδίας YLE


"Δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να κρυφτεί απ' την πραγματικότητα της οικονομίας", τόνισε.


Ερωτηθείς για την πιθανότητα κουρέματος του ελληνικού χρέους ο κ. Λιικάνεν απάντησε: "Έχει γίνει ήδη μία μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές. Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει απευθείας ένα Κράτος, που κάτι τέτοιο θα σήμαινε στη συγκεκριμένη περίπτωση". 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης