Ο Λαφαζάνης «ρίχνει στα τάρταρα» τη μετοχή της Eldorado Gold

Ο Λαφαζάνης «ρίχνει στα τάρταρα» τη μετοχή της Eldorado Gold

Αναφερόμενος στην επένδυση της καναδικής εταιρείας δήλωσε ότι «είμαστε απόλυτα ενάντιοι και θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας»

Ο Λαφαζάνης «ρίχνει στα τάρταρα» τη μετοχή της Eldorado Gold
Σε τροχιά «ελεύθερης πτώσης» βρέθηκε η μετοχή της Eldorado Gold τόσο στην αγορά της Νέας Υόρκης όσο και σε αυτήν του Καναδά, με απώλειες που ξεπερνούν το 19%, μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι η κυβέρνηση θα «μπλοκάρει» την επένδυση της εταιρείας στα ορυχεία της Χαλκιδικής.

Μιλώντας στο Reuters ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και αναφερόμενος στην επένδυση της καναδικής εταιρείας δήλωσε ότι είμαστε απόλυτα ενάντιοι και θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας», αρνούμενος, όμως, να διευκρινίσει εάν η κυβέρνηση θα θελήσει να «μπλοκάρει» το όλο project.

Η αντίδραση των επενδυτών ήταν κάτι παραπάνω από άμεση, με τη μετοχή της εταιρείας να υποχωρεί έως και 19,21% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) και κατά 19,37% στο χρηματιστήριο του Καναδά.

Κλείσιμο
Πέραν της παραπάνω επένδυσης ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε στο Reuters ότι δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος».

Εμφανίστηκε, πάντως, περισσότερο διαλλακτικός σε ό,τι αφορά την πώληση του ΔΕΣΦΑ στο Αζερμπαϊτζάν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα αναμένει την απόφαση της Κομισιόν, για το κατά πόσο η πώληση αντίκειται ή όχι στους κανόνες για τον υγιή ανταγωνισμό.

«Θα περιμένουμε τις αποφάσεις της Κομισιόν και θα αποφασίσουμε τις δικές μας κινήσεις», υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης