CNBC: Θα νικήσει ή θα καταστραφεί ο Αλέξης Τσίπρας;

CNBC: Θα νικήσει ή θα καταστραφεί ο Αλέξης Τσίπρας;

Ποιος θα υποχωρήσει πρώτος: ο Αλέξης Τσίπρας ή η Γερμανία το ερώτημα που τίθεται από το αμερικανικό δίκτυο 

CNBC: Θα νικήσει ή θα καταστραφεί ο Αλέξης Τσίπρας;
Αντιμέτωπη με το πρώτο πραγματικό τεστ βρίσκεται η νέα ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με άρθρο του CNBC, με το μεγάλο ερώτημα που παραμένει να είναι ποιος θα υποχωρήσει πρώτος: ο Αλέξης Τσίπρας ή η Γερμανία.

Ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζει το άρθρο του αμερικανικού δικτύου, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα «τείχος άρνησης» κατά κύριο λόγο από τη Γερμανία, η οποία, ούτως ή άλλως, είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας.

Εάν δεν υπάρξει σύντομα συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης και εταίρων, τότε οι απλοί Έλληνες θα δεχθούν ισχυρά πλήγματα. Άλλωστε ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς – οικονομολόγος προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ – και νέος γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, σε χθεσινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες στην καταβολή των συντάξεων τον Μάρτιο.

Κλείσιμο
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με το CNBC, θα έχει οδυνηρές συνέπειες, καθώς οι Έλληνες συνταξιούχοι, με τα χρήματα που παίρνουν στηρίζουν τα άνεργα παιδιά και εγγόνια τους και φυσικά τους εαυτούς τους.

Την ίδια ώρα η ροή κεφαλαίων στα ασφαλιστικά ταμεία υποχώρησε στα 435 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2014 από 2,155 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2013, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης.

Υπάρχουν, πάντως, τονίζει το άρθρο αρκετοί παράγοντες των αγορών που ελπίζουν ότι ο Τσίπρας, καθώς βρίσκεται, πλέον, στην εξουσία θα καταστεί περισσότερο ρεαλιστής και θα δει την πραγματικότητα.

«Οποιοδήποτε πολιτικό κέρδος και εάν έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το να διατηρήσει τη σκληρή γραμμή της, θα εξατμιστεί πλήρως, καθώς η στάση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Νομίζω ότι όλοι στην Αθήνα το σκέφτονται αυτό», υποστήριξε αναλυτής της Rabobank, μιλώντας στο CNBC.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης