Bofa: Εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα ρίσκα για την Ελλάδα

Bofa: Εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα ρίσκα για την Ελλάδα

Στα βασικά βρίσκονται τα αποτελέσματα της έκτης αξιολόγησης από την τρόικα και το διαπραγματευτικό πλαίσιο για νέο πρόγραμμα

Bofa: Εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα ρίσκα για την Ελλάδα
Εξακολουθεί να αναμένει ανάπτυξη 1,8% το 2015 για την ελληνική οικονομία η Bofa Merrill Lynch, ωστόσο, τα ρίσκα που υπάρχουν οδηγούν την τάση των προβλέψεων προς τα κάτω.

Στα βασικά ρίσκα για την Ελλάδα κατατάσσει τα αποτελέσματα της έκτης αξιολόγησης από την τρόικα και το διαπραγματευτικό πλαίσιο για νέο πρόγραμμα.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση -σημειώνει η Bofa στο report με τίτλο «Η στιγμή της αλήθειας»- θα πρέπει να πετύχει συμφωνία με την Τρόικα στο α' μισό του 2015, ώστε να αποφύγει τα αρνητικά σενάρια που κυκλοφορούν.

Όπως σημειώνει ο οίκος, η αβεβαιότητα αναμένεται να επηρεάσει το ελληνικό outlook. Η αβεβαιότητα σε επίπεδο προγράμματος και πολιτικών εξελίξεων δεν συνάδει με τις προβλέψεις της τρόικα για την τάση των επενδύσεων και αυτό εξηγεί, αναφέρει ο οίκος, την απόσταση που υπάρχει μεταξύ των δικών μας και των επίσημων προβλέψεων.

Οι προβλέψεις της Βofa για το ΑΕΠ το 2015 παραμένει στο +1,8% με καθοδική ωστόσο τάση, λόγω της υστέρησης των φορολογικών εσόδων τον Δεκέμβριο. Το ότι το έλλειμμα ανήλθε σε 3,7 δισ. για το 2014 ενώ ο στόχος ήταν τα 761 εκατ. ευρώ δείχνει ότι αν αυτή η τάση συνεχιστεί, τότε οι στόχοι γα το 2015 θα τεθούν σε κίνδυνο και ότι α αυξηθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες...
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης