Κρας-τεστ για τις τράπεζες η συνάντηση Δραγασάκη - Watsa

Κρας-τεστ για τις τράπεζες η συνάντηση Δραγασάκη - Watsa

Συνάντηση του αντιπροέδρου και επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου με τους ιδιώτες μετόχους της Eurobank

Κρας-τεστ για τις τράπεζες η συνάντηση Δραγασάκη - Watsa
Το πρώτο στίγμα της κυβέρνησης για την πολιτική που θα ακολουθήσει στον τομέα των τραπεζών αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον η αγορά από τη σημερινή συνάντηση του αντιπροέδρου και επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου Γιάννη Δραγασάκη με τους ιδιώτες μετόχους της Eurobank.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει σαφώς δείξει ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές στον τραπεζικό κλάδο, ασκώντας με ουσιαστικό τρόπο τα δικαιώματα που απορρέουν από τη συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είναι κρατικός φορέας και διακρατεί σημαντικά ποσοστά στις 4 συστημικές τράπεζες.

Η συνάντηση του κ. Δραγασάκη θα γίνει με τον ινδικής καταγωγής Prem Watsa, επικεφαλής της καναδικής FAIRFAX FINANCIAL HOLDING, που ελέγχει ποσοστό 8,77% της Eurobank, εκπροσώπους της Capital Group (έχει το 13%) και άλλων ιδιωτών μετόχων.

H Eurobank είναι η πιο ιδιωτικοποιημένη τράπεζα καθώς το ποσοστό του ΤΧΣ έχει περιοριστεί σε 35,4% μετά και την τελευταία αύξηση κεφαλαίου του περασμένου καλοκαιριού.

Γι' αυτό και η συνάντηση θεωρείται ότι θα δώσει δείγματα για τη στάση που αναμένεται να τηρήσει η κυβέρνηση απέναντι σε όλες τις τράπεζες.
Κλείσιμο

Οι αλλαγές θα αφορούν ανάμεσα σε άλλα τις διοικήσεις, αλλά ο βαθμός της παρέμβασης δεν έχει αποσαφηνιστεί...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης