Γιατί η Morgan Stanley επιμένει στις ελληνικές τράπεζες

Γιατί η Morgan Stanley επιμένει στις ελληνικές τράπεζες

Η Morgan Stanley υπογραμμίζει πως ο κίνδυνος «κλειδί» για το πτωτικό σενάριο παραμένει η συμπεριφορά των καταθετών σημειώνοντας πως απ' τις αρχές Δεκεμβρίου οι εκροές έφθασαν τα 11 δισ. ευρώ, περίπου το 7% του συνόλου

Γιατί η Morgan Stanley επιμένει στις ελληνικές τράπεζες
Με τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές να έχουν υποχωρήσει 30% χθες και 40% απ' την περασμένη εβδομάδα η Morgan Stanley σε πρωινό της σχόλιο επαναλαμβάνει ότι βλέπει μακροχρόνια αξία σε αυτές.

«Πέραν του σεναρίου για Grexit το βασικό σενάριο παραμένει ελκυστικό, όπου θεωρούμε ότι η ανάκαμψη της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων θα καθυστερήσει και τις ελληνικές τράπεζες να μπορούν να έχει επιστροφές κοντά στο κόστος των κεφαλαίων ως το 2017», σημειώνουν οι αναλυτές.

Κάπως έτσι θεωρούμε ότι δίκαιη τιμή για τις τράπεζες στο βασικό σενάριο είναι να διαπραγματεύονται 0,9 φορές τη λογιστική τους αξία από 0,3 - 0,4 φορές που είναι τώρα.

Κλείσιμο
Η Morgan Stanley υπογραμμίζει πως ο κίνδυνος «κλειδί» για το πτωτικό σενάριο παραμένει η συμπεριφορά των καταθετών σημειώνοντας πως απ' τις αρχές Δεκεμβρίου οι εκροές έφθασαν τα 11 δισ. ευρώ, περίπου το 7% του συνόλου.

Όπως τονίζει πάντως οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αντλήσουν συνολικά 22 δισ ευρώ απ' τους μηχανισμούς του ELA. Κάτι που τους προσφέρει μία ασφάλεια έναντι των εκροών.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης