«Κόκκινος συναγερμός» για τις τράπεζες, κορυφώνονται οι ζημιές του ΤΧΣ

«Κόκκινος συναγερμός» για τις τράπεζες, κορυφώνονται οι ζημιές του ΤΧΣ

H παρεξήγηση με τα ξένα funds επιτάθηκε καθώς μιλούσαν με τις διοικήσεις των τραπεζών και το χάος διευρύνθηκε με συνέπεια οι τραπεζικές μετοχές να βρεθούν τα χαμηλότερα σημεία τους, εδώ και δύο χρόνια


«Κόκκινος συναγερμός» για τις τράπεζες, κορυφώνονται οι ζημιές του ΤΧΣ
Σε μια μεγάλη παρεξήγηση αποδίδεται η χθεσινή κατάρρευση των μετοχών των Τραπεζών καθώς πολλά funds προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις γιατί θεώρησαν ότι, οι πιθανές αλλαγές managment από τη νέα κυβέρνηση, αποτελούν de facto εθνικοποίηση των τραπεζών.

Κατ' αρχήν οι ελληνικές τράπεζες ανήκουν στο ΤΧΣ που βρίσκεται στην δικαιοδοσία της ΕΚΤ μέσω του ESM. Αυτό για τους ξένους δεν φαίνεται να ισχύει, αφού, ούτως ή άλλως, με εξαίρεση την Eurobank- στις υπόλοιπες 3 συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha Βank, Tράπεζα Πειραιώς) το ΤΧΣ κατέχει ποσοστά πάνω από 60%. H παρεξήγηση με τα ξένα funds επιτάθηκε καθώς τα ξένα funds μιλούσαν με τις διοικήσεις των τραπεζών και το χάος διευρύνθηκε, με συνέπεια οι τραπεζικές μετοχές να βρεθούν τα χαμηλότερα σημεία τους, εδώ και δύο χρόνια.

Την περασμένη Άνοιξη, οι ξένοι επενδυτές τοποθέτησαν 8 δισ. ευρώ στις τράπεζες διότι έβλεπαν αξία στα πιστωτικά ιδρύματα.

Κλείσιμο
Δηλαδή, δεν μπορεί να έχει αξία η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,70 ευρώ και να μην έχει στα 0,498 ευρώ; Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες τράπεζες. Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ξένοι επενδυτές όπως το Fairfax, ο J. Paulson, o David Einhorn, C. Βaupost, Capital κ.α

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης