Fed: «Υπομονή» για αύξηση επιτοκίων

Fed: «Υπομονή» για αύξηση επιτοκίων

Aναγνωρίζει τους κινδύνους από την παγκόσμια οικονομία και σημειώνει πως θα λάβει υπόψη τις μετρήσεις για τις διεθνείς εξελίξεις στην απόφαση για την αύξηση των επιτοκίων

Fed: «Υπομονή» για αύξηση επιτοκίων
Η Fed διατήρησε τη φρασεολογία της ότι θα παραμείνει «υπομονετική» σε ό,τι αφορά την αύξηση επιτοκίων, ενώ θεωρεί ότι τόσο η αμερικανική οικονομία όσο και η αγορά εργασίας ακολουθούν καλή πορεία.

«Η οικονομική δραστηριότητα επεκτείνεται με σταθερό ρυθμό» αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας και προστίθεται ότι «οι συνθήκες στην αγορά εργασίας βελτιώθηκαν περαιτέρω, με ισχυρά κέρδη στην απασχόληση και χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας».

Παράλληλα, σύμφωνα με το Bloomberg, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας εκτιμούν πως «ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω βραχυπρόθεσμα», προσθέτοντας πως ο ρυθμός αύξησης των τιμών θα πλησιάσει σταδιακά προς τον στόχο του 2%.

Η Fed αναγνωρίζει τους κινδύνους από την παγκόσμια οικονομία, σημειώνοντας πως θα λάβει υπόψη τις μετρήσεις για τις διεθνείς εξελίξεις στην απόφαση για την αύξηση των επιτοκίων.

Πηγή:
Κλείσιμο
newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης