Citi: Εκροές 11 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες

Citi: Εκροές 11 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες

Κίνδυνος να αντιστραφεί η τάση στα «κόκκινα» δάνεια 

Citi: Εκροές 11 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες
Το περιβάλλον ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών είναι πολύ πιο σκληρό και η τάση βελτίωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων βρίσκεται σε παύση, με τον κίνδυνο μάλιστα η τάση αυτή να αναστραφεί, τονίζει η Citi σε σημερινή ανάλυσή της, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες.

Το βασικό ερώτημα που τίθεται τώρα, όπως λέει η Citi, είναι το εάν η ανάκαμψη θα καθυστερήσει κατά τρεις μήνες, 12 μήνες ή δεν θα έρθει καθόλου;

Όπως αναφέρει, το στόρι ανάκαμψης στα μέσα του 2014 διήρκεσε μέχρι και το δ' τρίμηνο του προηγούμενου έτους όμως τους τελευταίους δύο μήνες η κατάσταση έχει αλλάξει.

Κλείσιμο
Εκροές καταθέσεων

Όσο αφορά τις εκροές καταθέσεων, αρκετές από τις τράπεζες παρακολούθησαν τα ποσά που αναφέρθηκαν στα διάφορα μέσα ενημέρωσης και τοποθετούν το ποσό στα 10 δισ. ευρώ ή και παραπάνω από τα μέσα Δεκεμβρίου εκ των οποίων 3 δισ. ευρώ σημειώθηκαν το Δεκέμβριο και περίπου 8 δισ. τον Ιανουάριο.

Πάντως, οι εκροές ήταν πολύ μικρότερες τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, την επομένη των ελληνικών εκλογών, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης