S&P: Υποβάθμισε την ελληνική οικονομία

S&P: Υποβάθμισε την ελληνική οικονομία

Ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε στην υποβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από σταθερές σε αρνητικές - Προειδοποίηση για υποβάθμιση της αξιολόγησης των ελληνικων ομολόγων στην κατηγορία «σκουπίδια»


S&P: Υποβάθμισε την ελληνική οικονομία
Στην υποβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, από σταθερές σε αρνητικές, προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης, Standard and Poor's.

Σε ανακοίνωσή του ο οίκος αναφέρει πως η υποβάθμιση αυτή οφείλεται στην πολιτική αβεβαιότητα στην χώρα, ενώ τονίζει πως μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην κατηγορία των «σκουπιδιών».

Η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση του οίκου για ορισμένες από τις επιλογές της νέας κυβέρνησης τις οποίες χαρακτηρίζει «ασύμβατες» με το πλαίσιο της πολιτικής που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των πιστωτών και της προηγούμενης κυβέρνησης.
Κλείσιμο

Παράλληλα, ο οίκος υποστηρίζει ότι εάν η νέα ελληνική κυβέρνηση αποτύχει να συμφωνήσει με τους επίσημους πιστωτές της χώρας για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση, «αυτό θα αποδυναμώσει περαιτέρω την πιστωτική αξιοπιστία της Ελλάδας».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης