Αντιπρόεδρος Κομισιόν: H ΕΕ περιμένει από την Ελλάδα να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: H ΕΕ περιμένει από την Ελλάδα να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις


«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ομόφωνη θέση για την Ελλάδα. Περιμένουμε να εκπληρώσει όλα όσα έχει συμφωνήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά o Γίρκι Κατάινεν

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: H ΕΕ περιμένει από την Ελλάδα να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις
Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συνεργαστεί με την νέα ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν, αρμόδιος για τις Επενδύσεις και την Ανάπτυξη, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως περιμένει από την Ελλάδα να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της.
 
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ομόφωνη θέση για την Ελλάδα. Περιμένουμε να εκπληρώσει όλα όσα έχει συμφωνήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής στη καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας πως κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παραμένει η ίδια και τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται.
 
«Τόσο η νέα ελληνική κυβέρνηση, όσο και το Eurogroup πρέπει να συμπεριφέρονται με τρόπο ώστε να αυξάνουν τη σταθερότητα και όχι την αβεβαιότητα» υπογράμμισε ο κ. Κατάινεν. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, αλλά θα πρέπει να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν περαιτέρω ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.
 
Κλείσιμο
 
«Η Επιτροπή σέβεται το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, αλλά η χώρα έχει αναλάβει δεσμεύσεις οι οποίες δεν έχουν αλλάξει και ο χρόνος τελειώνει. Το Εurogroup δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική του»  προειδοποίησε ο κ. Κατάινεν  ο οποίος τόνισε πως υπάρχει μια Ε.Ε., μία Ευρωζώνη και συνεπώς πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και συνεργασία.
 
 
 Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής αποκάλυψε ακόμα πως οι ελληνικές αρχές έχουν προσκληθεί στις Βρυξέλλες από τον Πρόεδρο Ζαν – Κοντ Γιουνκερ, χωρίς ακόμα να έχει καθοριστεί η ημερομηνία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης