Bloomberg: Ο Βαρουφάκης παρομοιάζει την παραμονή στο ευρώ με το «Hotel California»

Bloomberg: Ο Βαρουφάκης παρομοιάζει την παραμονή στο ευρώ με το «Hotel California»

«Δεν είναι μυστικό το τι σκέφτεται ο Γιάννης Βαρουφάκης για το πως θα πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα σε ό,τι αφορά το χρέος της».

Bloomberg: Ο Βαρουφάκης παρομοιάζει την παραμονή στο ευρώ με το «Hotel California»
Εκτενή αναφορά στις κατά καιρούς δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννη Βαρουφάκη, στο τι θα πρέπει να γίνει με το ελληνικό χρέος, καταγράφει άρθρο του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο μάλιστα φέρει τον τίτλο «Ο νέος Έλληνας υπουργός Οικονομικών παρομοιάζει το Ευρώ με το Hotel California» («New Greek Finance Minister Likens Euro to Hotel California»).

Αναλυτικά το άρθρο του αμερικανικού πρακτορείου:

«Δεν είναι μυστικό το τι σκέφτεται ο Γιάννης Βαρουφάκης για το πως θα πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα σε ό,τι αφορά το χρέος της.

Κλείσιμο
Ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα είναι υπουργός Οικονομικών μέσω του προσωπικού του blog, έχει υποστηρίξει από το ξεκίνημα της κρίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να χρεοκοπήσει, παραμένοντας, όμως, στην Ευρωζώνη. Ο κ. Βαρουφάκης πέραν του προσωπικού του ιστολογίου, μοιράζεται τις απόψεις του με 128.000 followers που έχει στο Twitter.

Η Ελλάδα δεν έπρεπε να εισέλθει στην Ευρωζώνη, αλλά από τη στιγμή που το έπραξε, το να την εγκαταλείψει, είναι σαν να πέφτει από ένα βράχο, έχει τονίσει ο κ. Βαρουφάκης.

«Ο τελευταίος στίχος στο Hotel California εξηγεί ότι «μπορείς να κάνεις check out, αλλά δεν μπορείς να φύγεις» υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Bloomberg τον Μάιο του 2012.

Τώρα θα πρέπει να απαιτήσει μία αλλαγή στις σχέσεις Ελλάδας - ΕΕ, καθώς θα βρεθεί στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, την ώρα που η νέα ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ικανοποιήσει όσα υποσχέθηκε προεκλογικά.

Στο κέντρο (των προεκλογικών υποσχέσεων) είναι ο επαναπροσδιορισμός των συμφωνιών της χώρας με την Ευρώπη και το ΔΝΤ σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης 240 δισ. ευρώ, αν και η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπέρ της χρεοκοπίας.

«Το πρόβλημα με το πρόγραμμα διάσωσης είναι ότι δεν ήταν πρόγραμμα διάσωσης» υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg στις 26 Ιανουαρίου.

«Ήταν ένας εκτενής και προσποιητός φαύλος κύκλος, μία παγίδα χρέους και αποπληθωρισμού, η οποία όχι μόνο κατέστρεψε την κοινωνική οικονομία αλλά, επίσης, έδειξε ότι το κόστος της διάσωσης για τον μέσο Γερμανό, τον μέσο Ιταλό, τον μέσο Σλοβάκο, ενισχύθηκε» εκτίμησε ο κ. Βαρουφάκης.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης