Bloomberg: «Η Γερμανία πρέπει να ακούσει τους τρελούς αριστεριστές της Ελλάδας»

Bloomberg: «Η Γερμανία πρέπει να ακούσει τους τρελούς αριστεριστές της Ελλάδας»

Το δημοσίευμα μιλά για μια λαϊκίστικη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ που του έδωσε μια σημαντική εκλογική νίκη 

Bloomberg: «Η Γερμανία πρέπει να ακούσει τους τρελούς αριστεριστές της Ελλάδας»
«Μπορεί με λαϊκίστικη ρητορική ο ΣΥΡΙΖΑ να κατάφερε μία σημαντική εκλογική νίκη, ωστόσο μία πρόταση του πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά και κυρίως από τη Γερμανία», σχολιάζει σήμερα στο κεντρικό τους άρθρο η συντακτική ομάδα του Bloomberg: «την ανάκαμψη της Ευρωζώνης παρέχοντας μεγαλύτερες διευκολύνσεις αναφορικά με την εξυπηρέτηση των χρεών των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο απ' την κρίση».

«Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, που ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, εδώ και καιρό έχει διατυπώσει την πρόταση για τη διενέργεια μίας Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το χρέος προκειμένου να υπάρξει μία συμφωνία που θα μειώνει τα χρέη της Ελλάδας και των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης με προβλήματα χρέους», γράφει το Bloomberg View. «Κάτι που έχει λογική, σε αντίθεση με το υπόλοιπο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Ελλάδα, όπως παρατηρεί το άρθρο, έχει ήδη δει μία μείωση του χρέους της, ωστόσο δεν είναι αρκετό για να καταστήσει διατηρήσιμη τη δημοσιονομική της θέση, σημειώνει το άρθρο. Για αυτό και ο Τσίπρας ζητά μία νέα διαγραφή που θα φθάνει στο 30% των υφιστάμενων δανείων.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με το Bloomberg View υπάρχουν πολλά προηγούμενα διευκολύνσεων τέτοιου μεγέθους. Μία υπόθεση μάλιστα θα έπρεπε να κάνει τους Γερμανούς αξιωματούχους που αντιτίθενται να δουν πιο λογικά το αίτημα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης