Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει λίγη υποστήριξη στο Eurogroup για διαγραφή χρέους

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει λίγη υποστήριξη στο Eurogroup για διαγραφή χρέους

Κάλεσε τη νέα κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει λίγη υποστήριξη στο Eurogroup για διαγραφή χρέους
Υπάρχει λίγη υποστήριξη στο Eurogroup για διαγραφή χρέους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup,  Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος λίγη ώρα πριν τη σημερινή συνεδρίαση έστειλε ένα νέο, αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα, καλώντας τη νέα κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας.

«Υπάρχει λίγη υποστήριξη στο Eurogroup για διαγραφή χρέους και είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πάντα έλεγε πως η βιωσιμότητα του χρέους θα επανεξεταστεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Ωστόσο, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως το  Eurogroup είναι έτοιμο να συνεργαστεί τη νέα κυβέρνηση, εκφράζοντας, παράλληλα την ελπίδα του πως θα τηρηθούν οι δεσμεύεις που η Ελλάδα έχει απέναντι στους δανειστές της

«Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η συμμετοχή στην ευρωζώνη έχει υποχρεώσεις και σημαίνει σεβασμό στους κανόνες. Το να είσαι μέλος του ευρώ, σημαίνει συμμόρφωση με ό,τι έχει ήδη συμφωνηθεί», υπογράμμισε.

Σημειώνεται πως η σημερινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να εκπροσωπεί τυπικά πια τη χώρα μας. Το Eurogroup επικαιροποίησε την θεματολογία της συνεδρίασης αργά χθες το βράδυ, βάζοντας την «συζήτηση για την Ελλάδα», ως το δεύτερο θέμα συζήτησης μετά από την εισαγωγή της Λιθουανίας στη ζώνη του ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης