Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους οικονομολόγους του ΣΥΡΙΖΑ

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους οικονομολόγους του ΣΥΡΙΖΑ

Δραγασάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος και Βαρουφάκης θα διαχειριστούν την εκρηκτική κατάσταση στην ελληνική οικονομία και τη διαπραγμάτευση με τοτς εταίρους

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους οικονομολόγους του ΣΥΡΙΖΑ
Τέσσερα πρόσωπα-κλειδιά με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα κληθούν να διαχειριστούν την ήδη εκρηκτική κατάσταση στην ελληνική οικονομία και την υψηλού ρίσκου διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Επικεφαλής του όλου εγχειρήματος είναι ο έμπειρος πολιτικός
Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για τη διαμόρφωση του συνολικού προγράμματος του κόμματος. Το βιογραφικό του συνδυάζει από τη μια την πολιτική δράση στην Αριστερά και από την άλλη σπουδές Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών στην Αθήνα και το Λονδίνο, με μεταπτυχιακό μάλιστα στο London School of Economics. Για ένα διάστημα έχει εργαστεί ως μελετητής και σύμβουλος επιχειρήσεων. 

Κλείσιμο


Ο Γιώργος Σταθάκης
και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξελέγησαν για πρώτη φορά το 2012 με την εκρηκτική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούν τον πυρήνα του οικονομικού επιτελείου, ενώ ο Γιάννης Βαρουφάκης, που κατεβαίνει για πρώτη φορά ως υποψήφιος στη Β' Αθήνας, πιθανότατα θα αξιοποιηθεί στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

O Γιώργος Σταθάκης είναι ο κατεξοχήν συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ με τους εκπροσώπους των διεθνών κεφαλαίων και των media όταν οι τελευταίοι θέλουν να καταλάβουν πού το πάει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα για την οικονομία. Συγκεκριμένος και περιεκτικός, συνδυάζει πάντα την αντιμνημονιακή επιχειρηματολογία με την αναπτυξιακή προτεραιότητα. Είναι εξάλλου ενδεικτικός ο τρόπος με τον οποίο έσπευσε να διαψεύσει αυτά που του αποδόθηκαν στην πρόσφατη συνέντευξη στην Deutsche Welle, όταν μέσω tweet διόρθωσε τον τίτλο που ανέφερε ότι αποδέχεται τις δεσμεύσεις Σαμαρά.



Ενας από τους ανθρώπους που διέγνωσαν και επισήμαναν από πολύ νωρίς τα αδιέξοδα της πολιτικής που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και τη λανθασμένη αντιμετώπιση της κρίσης από την Ευρώπη ήταν ο καθηγητής Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ανήκει στην ομάδα των οικονομολόγων που αποτελούν την αιχμή του δόρατος του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρείται από τα πρόσωπα που θα αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες σε κρίσιμα πόστα. 



Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ίσως από τα πιο γνωστά στο ευρύ κοινό ονόματα οικονομολόγων, λόγω των απόψεών του και των εκλαϊκευμένων, αλλά εκρηκτικών εξηγήσεων για την κρίση που δίνει μέσα από τα μέσα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια. Οπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος ο οικονομολόγος-σταρ, αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση, πιθανότατα θα παρέμενε στην αφάνεια, χαμένος μέσα στις επιστημονικές έρευνές του για τη θεωρία των παιγνίων και την οικονομία. 



Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης