WSJ: Περιορισμένος ο αντίκτυπος στις αγορές από το εκλογικό αποτέλεσμα

WSJ: Περιορισμένος ο αντίκτυπος στις αγορές από το εκλογικό αποτέλεσμα

"Ο κίνδυνος μετάδοσης δεν έχει εκλείψει τελείως, αλλά έχει ελαττωθεί", τονίζει

WSJ: Περιορισμένος ο αντίκτυπος στις αγορές από το εκλογικό αποτέλεσμα
Αν και οι επενδυτές ετοιμάζονται για έντονη μεταβλητότητα στις αγορές κάποιοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η αντίδραση θα είναι περιορισμένη, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

"Ο κίνδυνος μετάδοσης δεν έχει εκλείψει τελείως, αλλά έχει ελαττωθεί" τόσο εξαιτίας της απομόνωσης της Ελλάδας από τις αγορές όσο και του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, τονίζει η Lucy O'Carroll, οικονομολόγος στην Aberdeen Asset Management.

"Η αβεβαιότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών σίγουρα έχει αντίκτυπο στους τίτλους υψηλού κινδύνου, τουλάχιστον στην Ευρωζώνη" τονίζουν οι αναλυτές της AXA Investment Management, προσθέτοντας ότι οι αγορές θα έχουν έντονη μεταβλητότητα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Κλείσιμο
Ο Carlo Messina, διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής Intesa Sanpaolo SpA, δήλωσε σε συνέντευξη ότι δεν ανησυχεί για την κατεύθυνση των αγορών μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα λειτουργήσει αντισταθμιστικά και μάλιστα μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα μιας μικρής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης