Πρόεδρος Bundensbank: Η βοήθεια στην Ελλάδα θα συνεχιστεί μόνο αν τηρηθούν οι συμφωνίες

Πρόεδρος Bundensbank: Η βοήθεια στην Ελλάδα θα συνεχιστεί μόνο αν τηρηθούν οι συμφωνίες

Ελπίζω ότι ο Τσίπρας δεν θα κάνει πράγματα που δεν θα μπορεσει να αντέξει η Ελλάδα δήλωσε ο Γενς Βάιντμαν και πρόσθεσε: Η Ελλάδα συνεχίζει να εξαρτάται από την οικονομική βοήθεια

Πρόεδρος Bundensbank: Η βοήθεια στην Ελλάδα θα συνεχιστεί μόνο αν τηρηθούν οι συμφωνίες
Μήνυμα του Βερολίνου προς το νικητή των εκλογών στην Ελλάδα «μετέφερε» στον Αλέξη Τσίπρα  ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας διαμηνύοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η οικονομική βοήθεια προς την Αθήνα θα συνεχιστεί μόνο αν τηρηθούν οι συμφωνίες.

Μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση ο πρόεδρος της Bundensbank Γιένς Βάιντμαν σχολίασε την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς τι περιμένει από τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Βάιντμαν σχολίασε ότι ελπίζει πως δεν θα κάνει πράγματα που δεν θα μπορέσει να αντέξει η Ελλάδα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στο Βερολίνο.
Κλείσιμο

Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξαρτάται από την οικονομική βοήθεια και πρόσθεσε με νόημα ότι «αυτό θα συνεχιστεί μόνο αν συνεχιστούν οι συμφωνίες».

«Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Ελπίζω ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στ δημόσια διοίκηση και τη φορολογία».

Ερωτηθείς για το θέμα του δημόσιου χρέους ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα κουρέματος».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κληθείς να σχολίασει τις δηλώσεις Βάιντμαν απάντησε ότι «φαίνεται ότι έχει αρχίσει η διαπραγμάτευση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης