Σόιμπλε: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «δεν αποτελεί καν θέμα»

Σόιμπλε: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «δεν αποτελεί καν θέμα»

Σύμφωνα με Γερμανό ΥΠΟΙΚ «αυτό που εξακολουθεί να χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» 

Σόιμπλε: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «δεν αποτελεί καν θέμα»
Νέο αυστηρό μήνυμα στην χώρα μας έστειλε λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε δηλώσεις του στο CNN και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας «δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή καν θέμα».

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, «αυτό που εξακολουθεί να χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», ενώ σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΚΤ περί ποσοτικής χαλάρωσης υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που -όπως έχει αναφερθεί στην προεκλογική εκστρατεία- η Ελλάδα θελήσει να αφήσει πίσω αυτές τις μεταρρυθμίσεις, τότε δεν θα πληρούσε τους όρους για το πρόγραμμα.



Χθες, από το Νταβός της Ελβετίας ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε πως η Γερμανία δεν επεξεργάζεται κανένα σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς η κυρίαρχη άποψη είναι πως η Οικονομική και Νομισματική Ένωση πρέπει να παραμείνει ενωμένη. Ωστόσο, επανέλαβε πως τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στο ευρώ, αλλά σε σφάλματα που διέπραξαν στο παρελθόν Έλληνες πολιτικοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Δείτε Επίσης