Αντπρόεδρος Κομισιόν: Δεν είναι στην ατζέντα μας η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας

Αντπρόεδρος Κομισιόν: Δεν είναι στην ατζέντα μας η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας

Ατυχή χαρακτήρισε την αναβίωση της συζήτησης για το ενδεχόμενο Grexit ο Λετονός  Βλάντις Ντομπρόβσκις

Αντπρόεδρος Κομισιόν: Δεν είναι στην ατζέντα μας η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας
Ατυχή χαρακτήρισε την αναβίωση της συζήτησης για το ενδεχόμενο Grexit ο Λετονός αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόβσκις σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

«Πιστεύω ότι είναι άλλη μια ατυχής συζήτηση περί Grexit. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θέλει και μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Λετονίας στη Wall Street Journal.

Αναφερόμενος στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της για τη λήξη του προγράμματος διάσωσης της χώρας μετά το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ο Ντομπρόβσκις δηλώνει ότι «είναι ξεκάθαρο ότι η προσέγγισή μας σε αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Κλείσιμο
Ξεκαθαρίζει επίσης ότι δεν βρίσκεται στην ατζέντα της Κομισιόν η μείωση του χρέους προς την ευρωζώνη ύψους 190 δισ. ευρώ.

«Βλέπουμε ότι η Ελλάδα επιτέλους ξεφεύγει από την οικονομική κρίση στην οποία βρέθηκε για κάποια χρόνια και θα ήταν πολύ σημαντικό να διατηρήσει αυτή την πολιτική ανάπτυξη και να μην επιστρέψει στη δημοσιονομική αστάθεια. Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του Ελληνικού λαού και της ΕΕ εν γένει» καταλήγει μιλώντας για την Ελλάδα.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης