Deutsche Bank: Στο 80% οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα

Deutsche Bank: Στο 80% οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα

Οι επόμενες ημέρες, μέχρι  και την τρίτη ψηφοφορία, θα χαρακτηριστούν από αυξημένη αντιπαράθεση μεταξύ κομμάτων και βουλευτών

Deutsche Bank: Στο 80% οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα
«Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν πολύ χαμηλό, καθώς μόλις πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα», σχολιάζει η Deutsche Bank, σε νέα έκθεσή της, τονίζοντας, παράλληλα, πως οι ημέρες μέχρι την τρίτη ψηφοφορία θα χαρακτηριστούν από αυξημένη αντιπαράθεση μεταξύ κομμάτων και βουλευτών.

Η Deutsche Bank στρέφει τώρα την προσοχή της στις επόμενες δύο κρίσιμες ψηφοφορίες για την προεδρική εκλογή, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 23 Δεκεμβρίου και στις 29 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Εάν κατά την τρίτη ψηφοφορία, η ελληνική βουλή δεν κατορθώσει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου.

Κλείσιμο
Όπως προειδοποιεί η επενδυτική τράπεζα, οι επόμενες ημέρες, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου που θα διεξαχθεί η τρίτη ψηφοφορία, θα χαρακτηριστούν από αυξημένη αντιπαράθεση μεταξύ κομμάτων και βουλευτών.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια των τελευταίων ημερών για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή ειδικού σκοπού, η Deutsche Bank δεν δίνει μεγάλες πιθανότητες. Προειδοποιεί δε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη και ρευστή και, όιπως σχολιάζουν οι αναλυτές της, «οι πιθανότητες για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα ανέρχονται στο 80%».

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης