Θωμάς Ευαγγελίου: Ο businessman που εξάγει μπατονέτες σε ολόκληρο τον κόσμο

Θωμάς Ευαγγελίου: Ο businessman που εξάγει μπατονέτες σε ολόκληρο τον κόσμο

Ποιος είναι αυτός ο επιχειρηματίας; 

Θωμάς Ευαγγελίου: Ο businessman που εξάγει μπατονέτες σε ολόκληρο τον κόσμο
Κι όμως, τα πράγματα σ’ αυτή τη χώρα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά. Η Ελλάδα είχε όλες τις δυνατότητες να είναι μια χώρα δυτική στη νοοτροπία, να παράγει και να καινοτομεί. Αρκεί στο κρίσιμο σταυροδρόμι της δεκαετίας του ’80 η σοσιαλμανία να μην κυριαρχούσε και να οδηγούμασταν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που ο καθένας μας ξεχωριστά έχει. Οπως έκανε ο επιχειρηματίας Θωμάς Ευαγγελίου.

Ενας άνθρωπος που ξεκίνησε ως «βολεμένος» τραπεζικός υπάλληλος, για να εξελιχθεί σε έναν businessman υψηλών αποδόσεων. Σε έναν από τους πλέον εξωστρεφείς Ελληνες επιχειρηματίες, του οποίου η εταιρεία παραγωγής προϊόντων προσωπικής υγιεινής Septona φτάνει να πουλάει τα προϊόντα της σε 5 ηπείρους και 69 χώρες και η οποία πρόσφατα πήρε το IASON: Premier Greek Exports Award 2014 ως Εξαγωγέας της Χρονιάς.

Η Septona, λοιπόν, είναι μια εταιρεία που πήγε κόντρα στο ρεύμα και της οποίας ο ιδιοκτήτης ουδέποτε βολεύτηκε όπως αρχικά έδειχνε η ζωή του. Και αυτό είναι το σημαντικό: ότι ένας άνθρωπος πήρε τον ανηφορικό δρόμο, αυτόν του ρίσκου, και αποφάσισε όταν ολόκληρη η χώρα συνωστιζόταν στα βουλευτικά γραφεία για μια δουλειά να τα παίξει όλα για όλα και να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να δημιουργήσει ένα γκρουπ που αυτή τη στιγμή επενδύει εκατομμύρια ευρώ (φέτος μόνο οι επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 8 εκατ.), να παράξει πλούτο και να συμβάλει καίρια στη μετατόπιση ενός δείκτη διαρκώς αρνητικού για τη χώρα, αυτού του εμπορικού ισοζυγίου. Ταυτόχρονα με τις ελληνικές της επιτυχίες, όμως, η Septona βρέθηκε σε θέση να είναι μία από τις 50 ελληνικές επιχειρήσεις που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στα European Business Awards - κι αυτό διότι κατορθώνει αδιάκοπα να εξάγει ακόμα και στη Μογγολία και τη Ζιμπάμπουε!

Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης