ΟΠΕΚ: Οι κερδοσκόποι ευθύνονται για την πτώση της τιμής του πετρελαίου

ΟΠΕΚ: Οι κερδοσκόποι ευθύνονται για την πτώση της τιμής του πετρελαίου

Οι υπουργοί Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ αποδίδουν τη μείωση των τιμών στην «ανεύθυνη» παραγωγή από κερδοσκόπους εκτός ΟΠΕΚ, ο ιρακινός ομόλογός τους λέει πως δεν χρειάζεται προς το παρόν νέα σύνοδος     

ΟΠΕΚ: Οι κερδοσκόποι ευθύνονται για την πτώση της τιμής του πετρελαίου
Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα πως η μη συνεργασία εκ μέρους παραγωγών εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι δράσεις κερδοσκόπων οδήγησαν στην πτώση της τιμής του πετρελαίου, αλλά τόνισε πως είναι πεπεισμένος ότι η αγορά θα βελτιωθεί, ενώ παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο ομόλογός του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σε ομιλία του στο Αμπού Ντάμπι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σαουδάραβας υπουργός Άλι αλ-Ναΐμι αρνήθηκε ότι οι πολιτικές εξελίξεις διαδραμάτισαν ένα ρόλο στη διαμόρφωση της πετρελαϊκής πολιτικής του βασιλείου και δήλωσε πως η μείωση της τιμής δεν θα έχει «αξιοσημείωτη και μεγάλη» επίδραση στις οικονομίες της Σαουδικής Αραβίας ή άλλων αραβικών χωρών.

«Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και άλλες χώρες επιδίωξαν να ισορροπήσουν την αγορά, αλλά η έλλειψη συνεργασίας από άλλους παραγωγούς εκτός του ΟΠΕΚ και η διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών και εικασιών οδήγησε στη συνέχιση της μείωσης των τιμών», δήλωσε ο αλ-Ναΐμι.

Κλείσιμο
Μιλώντας σε μια διάσκεψη στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο Σαουδάραβας υπουργός πρόσθεσε: «Τα περί συνωμοσίας από τη Σαουδική Αραβία για πολιτικούς λόγους... είναι αβάσιμα και δείχνουν έλλειψη κατανόησης».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης