Ζανιάς: Η αβεβαιότητα πλήττει το χρηματοοικονομικό σύστημα

Ζανιάς: Η αβεβαιότητα πλήττει το χρηματοοικονομικό σύστημα

Δεν επιτρέπει στη θεσμική θωράκιση των τραπεζών να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας

Ζανιάς: Η αβεβαιότητα πλήττει το χρηματοοικονομικό σύστημα
Την ανάγκη άρσης της αβεβαιότητας προκειμένου οι τράπεζες να συμβάλλουν στην ανάπτυξη επεσήμανε ο πρόεδρος της Εθνικής κ. Γ. Ζανιάς. «Η θεσμική θωράκιση των τραπεζών για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην ανάπτυξη πρέπει να λειτουργεί σε ένα ευρύτερο περιβάλλον χωρίς έντονες συνθήκες αβεβαιότητας γιατί το χρηματοοικονομικό σύστημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή απορρόφησης των συνεπειών της αβεβαιότητας», επεσήμανε ο πρόεδρος της Εθνικής.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με θέμα «Το νέο θεσμικό τοπίο των κεφαλαιαγορών, από την ελληνική Προεδρία στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας και της Ευρώπης», ο πρόεδρος της Εθνικής αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν σήμερα που τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας είναι ίδια και καλύτερα από αυτά της Πορτογαλίας, τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα να έχουν απόδοση 8,5% και αυτά της Πορτογαλίας μόνο 2,7%. Και ακόμα χειρότερα, πως είναι δυνατόν η Ιρλανδία, μια άλλη χώρα που ήταν σε πρόγραμμα και επίσης βγήκε, να μπορεί να δανείζεται με τριετή ομόλογα με 0,29% και εμείς με σχεδόν 10%.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης