«Πράσινο φως» από το EFSF για την δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος

«Πράσινο φως» από το EFSF για την δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος

Κλάους Ρέγκλινγκ: Η απόφαση αυτήα θα δώσει χρόνο στην Ελλάδα και την Τρόικα να τα βρουν

«Πράσινο φως» από το EFSF για την δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος
Την έγκρισή του για την δίμηνη παράταση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος έδωσε σήμερα το συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ύστερα από αίτημα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Ως αποτέλεσμα, το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ που απομένει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, μπορεί να εκταμιευτεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, με την προϋπόθεση όμως ότι η αξιολόγηση από την τρόικα θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του EFSF, Klaus Regling δήλωσε ότι παρατείνει την περίοδο διαθεσιμότητας των ομολόγων ύψους 10,9 δις. ευρώ του EFSF έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2015.

"Η τεχνική παράταση του προγράμματος του EFSF για δύο μήνες, δίνει στην Ελλάδα χρόνο για να ολοκληρώσει την τρέχουσα αξιολόγηση με την τρόικα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του EFSF και ESM, Klaus Regling.

“Η παράταση του μηχανισμού και των ομολόγων του EFSF για δύο μήνες διασφαλίζει ότι αυτά τα κεφάλαια παραμένουν διαθέσιμα για την Ελλάδα. Αυτό θα καθησυχάσει τις αγορές. Η Ελλάδα και η τρόικα θα πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την περίοδο για να προχωρήσουν σε μια follow-up διευθέτηση” πρόσθεσε.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης