EΣΕΕ: Κατάρτιση 4.000 νέων ανέργων στον τομέα του Εμπορίου

EΣΕΕ: Κατάρτιση 4.000 νέων ανέργων στον τομέα του Εμπορίου

Το πρόγραμμα θα είναι τετράμηνο με αμοιβή 7 ευρώ την ώρα συν τις ασφαλιστικές εισφορές - Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 10,4 εκατ. ευρώ και είναι διάρκειας 2 ετών


EΣΕΕ: Κατάρτιση 4.000 νέων ανέργων στον τομέα του Εμπορίου
Πρόγραμμα συμβουλευτικής κατάρτισης και πιστοποίησης 4.000 νέων ανέργων ηλικίας 18 έως 24 ετών «για την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού στον Τομέα του Λιανικού Εμπορίου», ξεκινά άμεσα μέσω σύμπραξης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΣΕΚΤ) του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
 
Όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, το πρόγραμμα εκμάθησης θα είναι τετράμηνο με αμοιβή 7 ευρώ την ώρα συν τις ασφαλιστικές εισφορές. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 10,4 εκατ. ευρώ και είναι διάρκειας 2 ετών. Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα, σχολίασε ότι στόχος είναι να υπάρχει διαδοχή στις επιχειρήσεις και να γίνουν εξωστρεφείς οι υπάρχουσες δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
Mέσω της συγκεκριμένης δράσης βοηθούνται οι επιχειρήσεις αλλά και οι άνεργοι νέοι, οι οποίοι θα έχουν εισόδημα και ασφαλιστική κάλυψη  για την κατάρτιση που θα λάβουν, σε μία εποχή που η νεανική ανεργία έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Το σημαντικότερο όμως δεν είναι αυτό. Το σημαντικότερο είναι ότι οι καταρτιζόμενοι άνεργοι έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρουν μόνιμη εργασία στο εμπόριο, που εξακολουθεί εν μέσω κρίσης να παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης, ενώ επιπλέον μπορούν να απασχοληθούν και οι ίδιοι στο μέλλον αυτοτελώς ως επιχειρηματίες, έχοντας αποκτήσει βασικές δεξιότητες αλλά και γνώσεις σε νέες ειδικότητες που δημιουργούνται στον τομέα του εμπορίου από τις νέες συνθήκες του διεθνούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
 
Αναφερόμενος, εξάλλου στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Κορκίδης στην ομιλία του σχολίασε: «Εύχομαι να γράψουν ιστορία οι βουλευτές και όχι να τους γράψει η ιστορία» και ζήτησε από τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ανέφερε ότι υπάρχει πτώση του τζίρου την αγορά 6- 8% όχι λόγω οικονομικής αδυναμίας, αλλά λόγω της πολιτικής κατάστασης και είπε ότι η αγορά έχει ταλαιπωρηθεί από τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στην τελευταία πενταετία.”.
 
Κλείσιμο
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο  υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που δείχνει η Πολιτεία στους κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι εξασφαλίζουν όλα τα εχέγγυα αποτελεσματικής ολοκλήρωσης στοχευμένων δράσεων και προγραμμάτων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο αναλαμβάνει ένας επιτυχημένος και αξιόπιστος  κοινωνικός εταίρος, σαν την ΕΣΕΕ, με εμπειρία στην υλοποίηση ανάλογων δράσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης