Η «ακτινογραφία» του ΣΥΡΙΖΑ από το Bloomberg

Η «ακτινογραφία» του ΣΥΡΙΖΑ από το Bloomberg

Παρουσιάζει μία προς μία όλες τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

Η «ακτινογραφία» του ΣΥΡΙΖΑ από το Bloomberg
Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία, χρέος αλλά και Ευρωζώνη παρουσιάζει το Bloomberg, σε ένα «δημοσίευμα-ακτινογραφία» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «ο ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο κόμμα της ελληνικής αντιπολίτευσης, με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει το πρόγραμμα στήριξης που έχει υπογράψει η χώρα, μόλις ανέλθει στην εξουσία.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τους όρους αποπληρωμής των δανείων που η Ελλάδα έχει λάβει από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ».

Παράλληλα αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι θα μπλοκάρει με κάθε τρόπο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές.

Κλείσιμο
Το χρέος

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει το Bloomberg, το ελληνικό χρέος ύψους 322 δισ. ευρώ δεν είναι βιώσιμο, ενώ οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχει θέσει η τρόικα δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν. Επίσης η λιτότητα εμποδίζει την ανάπτυξη και καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια το χρέος να καταστεί βιώσιμο.

Αναφερόμενο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μηλιού, το πρακτορείο τονίζει ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι στόχος του κόμματος είναι να αποπληρωθούν πλήρως όσοι ιδιώτες έχουν στην κατοχή τους ελληνικό χρέος. Επίσης, πάντα σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Μηλιός έχει εκφράσει την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να έχει προβλήματα με τους κατόχους ομολόγων, ενώ θεωρεί ότι η επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής του χρέους δεν πρόκειται να προκαλέσει σύγκρουση της Ελλάδας με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη.«Δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Μηλιός.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης