Γιατί η Fed ωθεί σε ράλι τις διεθνείς αγορές

Γιατί η Fed ωθεί σε ράλι τις διεθνείς αγορές

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Fed «θα επιδείξει υπομονή» σε ό,τι αφορά στη νομισματική της πολιτική

Γιατί η Fed ωθεί σε ράλι τις διεθνείς αγορές
Η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, ξεκαθάρισε χθες ότι η τράπεζα δεν προτίθεται να προχωρήσει σύντομα σε αύξηση επιτοκίων, αλλά αυτό το «σύντομα» δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο όσους αναλυτές θεωρούν ότι η πρώτη αύξηση του κόστους δανεισμού στις ΗΠΑ θα συμβεί στα τέλη του α' εξαμήνου του 2015.

Ουσιαστικά η κα Yellen, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης της Fed, υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στη νομισματική πολιτική στο α' τρίμηνο του επόμενου έτους. Παράλληλα οποιαδήποτε αλλαγή ακολουθήσει μετά από τον Μάρτιο του 2015 θα εξαρτηθεί από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, του πληθωρισμού αλλά και της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.

Παράλληλα στην ανακοίνωση της Fed υπήρξε μία μικρή αλλά εξαιρετικά σημαντική αλλαγή στην φρασεολογία. Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ «διέγραψε» την έκφραση «τα επιτόκια θα διατηρηθούν χαμηλά για σημαντικό χρονικό διάστημα» και την αντικατέστησε με τη σιβυλλική δήλωση ότι η Fed «θα επιδείξει υπομονή» σε ό,τι αφορά στη νομισματική της πολιτική.

Ο συνδυασμός της ανακοίνωσης και των δηλώσεων της κας Yellen ήταν αρκετός για να οδηγήσει σε ράλι κατά σειρά την Wall Street τόσο στη χθεσινή όσο και στη σημερινή συνεδρίαση, τις ασιατικές αλλά και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Διαβάστε περισσότερα στο
Κλείσιμο
www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης