Μέρκελ: Πολύ καλύτερες οι προοπτικές στην Ελλάδα απ΄ ό,τι πριν από δύο χρόνια

Μέρκελ: Πολύ καλύτερες οι προοπτικές στην Ελλάδα απ΄ ό,τι πριν από δύο χρόνια

Την παράταση του ελλ.προγράμματος για 2 μήνες ενέκρινε η γερμανική Βουλή - Σόιμπλε: Στον σωστό δρόμο η χώρα παρά τις δυσκολίες 

Μέρκελ: Πολύ καλύτερες οι προοπτικές στην Ελλάδα απ΄ ό,τι πριν από δύο χρόνια
Την έγκριση της γερμανικής Βουλής πήρε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση στη χορήγηση δίμηνης τεχνικής παράτασης του ελληνικού προγράμματος μέχρι το Φεβρουάριο του 2015.

Οι Γερμανοί βουλευτές κλήθηκαν επίσης να δώσουν «κατ' αρχήν έγκριση» σε μελλοντική προληπτική πιστωτική γραμμή, υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της τρόικας.

To αίτημα για την έγκριση της δίμηνης επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος και για την επί της αρχής έγκριση προληπτικής οικονομικής βοήθειας, υπό τη μορφή προληπτικής πιστωτικής γραμμής με διευρυμένους όρους, ύψους έως 10,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, με διάρκεια ως και 12 μήνες, υπεβλήθη από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στις 15 Δεκεμβρίου.
Κλείσιμο

Η Ελλάδα για να λάβει την προληπτική γραμμή θα πρέπει να πληροί επτά όρους, μεταξύ των οποίων να επιτυγχάνει πλήρως τους δημοσιονομικούς της στόχους, να βελτιώνει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, να υπάρχει ανάλυση του ελληνικού χρέους που είναι βιώσιμο εφόσον συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις .

Επίσης, προϋποθέτει την βελτίωση της εξωτερικής θέσης της χώρας από πλευρά εξωτερικών συναλλαγών και την φερεγγυότητα των συστημικά σημαντικών τραπεζών.



Μέρκελ: Πολύ καλύτερες οι προοπτικές στην Ελλάδα απ΄ ό,τι πριν από δύο χρόνια

«Η προοπτική της Ελλάδας είναι καλύτερη από ό,τι πριν από δύο χρόνια, αν και μένουν ακόμη πολλά να γίνουν», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, μιλώντας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

«Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι στις χώρες οι οποίες εχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα την κρίση, η ανταγωνιστικότητα ανεβαίνει, ελλείμματα προϋπολογισμών συρρικνώνονται και η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία -τρεις από τις πέντε χώρες- έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα προγράμματά τους. Και παρότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, είναι και στην Ελλάδα οι προοπτικές σημαντικά καλύτερες σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την αποφασιστική δράση της κάθε χώρας και χωρίς αποφασιστική, κοινή και αλληλέγγυα δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις όπως συμφωνήθηκε

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο αλλά πρέπει να συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις και μάλιστα να εφαρμόσει περισσότερες, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο Γερμανικό Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση για δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος. 

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ότι η προληπτική γραμμή στήριξης είναι το σωστό εργαλείο για την Ελλάδα, η οποία αν κι έχει ακόμα πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά της, είναι σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι θεωρούσαν κι ότι θα μπορέσει να κάνει ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο εάν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.


Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις από το Newmoney.gr εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης