Γερμανία: Οι «Πράσινοι» -ίσως και το Die Linke- καταψηφίζουν παράταση για Ελλάδα

Γερμανία: Οι «Πράσινοι» -ίσως και το Die Linke- καταψηφίζουν παράταση για Ελλάδα

Λένε όχι και στη γραμμή προληπτικής στήριξης - Οι Γερμανοί βουλευτές κατηγορούν τη Μέρκελ ότι δίνει «λευκή επιταγή» στην Ελλάδα

Γερμανία: Οι «Πράσινοι» -ίσως και το Die Linke- καταψηφίζουν παράταση για Ελλάδα
Να καταψηφισουν την παράταση του ελληνικού προγράμματος κατά δύο μήνες που αποφάσισε προ ημερών το Eurogroup, αλλά και τη γραμμή προληπτικής στήριξης προς την Ελλάδα, ετοιμάζονται σε λίγες ώρες οι «Πράσινοι» στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στο Βερολίνο, η κίνηση αυτή δεν αποτελεί "εχθρική" κίνηση προς την Ελλάδα, αλλά μάλλον μομφή προς την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίο και κατηγορεί το Κόμμα των "Πρασίνων" ότι δεν τηρεί τους κανονισμούς του Κοινοβουλίου. Αντιθέτως, υποστηρίζει ότι θα 'πρεπε να υπάρχει σχετική έκθεση, τόσο από την ΕΚΤ, όσο και από την Κομισιόν, για να ψηφίσουν την πιστωτιή γραμμή. Το Κόμμα των "Πρασίνων" κατηγορεί στην ουσία τη γερμανική κυβέρνηση ότι δίνει "λευκή επιταγή" στην Ελλάδα.

Πιθανότατα αρνητική θα είναι η στάση στο κοινοβούλιο και του κόμματος της Αριστεράς.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης Μέρκελ ανέφερε ότι το Βερολίνο παρακολουθεί στενά και με υπομονή τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλησε να σχολιάσει. Εάν συμβεί αυτό, θα δούμε τι θα κάνουμε τότε, φέρεται να δήλωσε.

Η συζήτηση στη γερμανική Βουλή για την ψήφιση της δίμηνης παράτασης του μνημονίου στην Ελλάδα με παράλληλη έναρξη των διαβουλεύσεων για την πιστωτική γραμμή της χώρας ξεκινά στις 10 το πρωί.

Στο ξεκίνημα της συζήτησης θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης