Ράλι για τη Wall Street μετά την ανακοίνωση της Fed

Ράλι για τη Wall Street μετά την ανακοίνωση της Fed

Ο Dow ενισχύθηκε 1,69% στις 17.357 μονάδες - Ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 2,04% στις 2.013 μονάδες

Ράλι για τη Wall Street μετά την ανακοίνωση της Fed
Ράλι για τις αμερικανικές μετοχές, καθώς η Fed εμφανίστηκε αρκετά συγκρατημένη σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Dow ενισχύθηκε 288 μονάδες ή 1,69% στις 17.357 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 2,04% στις 2.013 μονάδες ενώ ο Nasdaq κέρδισε 2,11% στις 4.644 μονάδες.  

Ο S&P 500 ανέκαμψε σημαντικά μετά τις απώλειες 3,1% που υπέστη κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών συνεδριάσεων. Σημειώνεται ότι ο δείκτης κινούνταν κατά 1,1% υψηλότερα πριν από την ανακοίνωση της Fed.

Όπως τόνισε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα έχει “υπομονή” σε ό,τι αφορά την ακριβή στιγμή αύξησης των επιτοκίων, αλλάζοντας με αυτήν τη λέξη τη μέχρι σήμερα γνωστή φράση “για σημαντικό περιθώριο χρόνου” (“considerable time”), ενώ ταυτόχρονα εμφανίστηκε αισιόδοξη τόσο για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας όσο και της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.

"Η Fed θα συνεχίσει να στηρίζει την αμερικανική οικονομία, πράγμα που είναι καλό για τις μετοχές, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Μακροπρόθεσμα, οι μετοχές "οδηγούνται" από τα κέρδη και μία οικονομία που συνεχίζει να βελτιώνεται βοηθά την ανάπτυξη των κερδών", σημειώνει ο Tom Kersting, στρατηγικός αναλυτής στο Edward Jones. 
Κλείσιμο

Τα ισχυρά κέρδη για τη Wall Street αποδίδονται και στην ιδιαίτερα θετική πορεία των ενεργειακών μετοχών.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης