Alpha Bank: Τα φάουλ της τρόικα και ο κίνδυνος για την οικονομία

Alpha Bank: Τα φάουλ της τρόικα και ο κίνδυνος για την οικονομία

Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό θα ανοίξουν τη «μαύρη τρύπα» στα Ταμεία, εξηγούν οι αναλυτές της τράπεζας

Alpha Bank: Τα φάουλ της τρόικα και ο κίνδυνος για την οικονομία
Ανεξήγητες χαρακτηρίζει τις εκ νέου ατέρμονες διαπραγματεύσεις με την τρόικα η Δ/νση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank υπό τον κ. Μιχάλη Μασουράκη στο εβδομαδιαίο της δελτίο προειδοποιώντας παράλληλα ότι η διαιώνιση τους έχει επιζήμιες επιπτώσεις για την ανάπτυξη και για τη απρόσκοπτη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με την ανάλυση "τα προαπαιτούμενα αυτά αποτελούν, όπως αναλύεται στη συνέχεια, υπέρμετρα λεπτομερειακές και εξαιρετικά χαμηλής προτεραιότητας παρεμβάσεις πολιτικής, οι οποίες μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι  εμφανώς αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας όσον αφορά τη συμβολή τους στην επίλυση της ελληνικής κρίσης". 

Την ίδια στιγμή εκτιμά ότι οι πιέσεις της τρόικα για το ασφαλιστικό κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, αφού "νέες παραμετρικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα (επιπλέον των δραστικών και πρωτοφανών αλλαγών παγκοσμίως που ήδη υλοποιήθηκαν στα προηγούμενα έτη) που να αφορούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τα ποσοστά αναπλήρωσης, τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και άλλα συναφή (...) θα έχει ως μόνη συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση (αντί για την απολύτως αναγκαία βελτίωση) του μεγάλου ταμειακού προβλήματος που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Ταμεία".

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης