Μοσκοβισί: Η Ελλάδα να πάρει γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα να πάρει γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα

Είπε ότι πρέπει να ληφθούν αναγκαίες αποφάσεις το συντομότερο δυνατό, καθώς πλησιάζει η 8η Δεκεμβρίου που θα συνεδριάσει το Eurogroup 

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα να πάρει γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα
Την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε «σωστό δρόμο» εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες, αποκάλυψε πως συνεχίζονται εντατικά οι διαβουλεύσεις για το θέμα της Ελλάδας, αλλά και ότι χθες συνομίλησε με τον  πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προς τον σκοπό αυτό.

Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι η Κομισιόν θέλει να βρεθεί ένας βηματισμός που θα επιτρέψει στην τρόικα να επιστρέψει γρήγορα στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί σύντομα το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται εντατικά για να υπάρξει σύγκλιση και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η λήψη των αναγκαίων αποφάσεων το συντομότερο δυνατό, καθώς πλησιάζει η 8η Δεκεμβρίου που θα συνεδριάσει το Eurogroup για την Ελλάδα.

«Η Επιτροπή επιθυμεί να βρεθεί ένας βηματισμός που θα επιτρέψει στην τρόικα να επιστρέψει γρήγορα και στην ελληνική κυβέρνηση να πάρει γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα που θα της επιτρέψουν να ολοκληρώσει σύντομα το πρόγραμμα προσαρμογής», είπε χαρακτηριστικά, ενώ άφησε -τέλος-να εννοηθεί ότι η επίσκεψή του στην Ελλάδα θα γίνει μόλις περατωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης