Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 2,63% μια ημέρα μετά το Παρίσι

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 2,63% μια ημέρα μετά το Παρίσι

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 950,95 μονάδες με ένα τζίρο 85,6 εκατ. ευρώ 

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 2,63% μια ημέρα μετά το Παρίσι
Ξεπούλημα μετοχών μ' ένα μικρό τζίρο ήταν το αποτέλεσμα των πιέσεων της Τροϊκας στο Παρίσι. Η αγορά «βούτηξε» με πτώση 2,63% και τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 950,95 μονάδες, επίπεδα τιμών που αποτελούν τα σημεία αντίστασης απο τεχνικής πλευράς. Την ίδια ώρα τα ελληνικά ομόλογα ξεπέρασαν πάλι το 8%. Τα hedge funds έχουν αποφασίσει εδω και καιρό να εγκαταλείψουν την Αθήνα-αφού γράφουν ζημιές-και επικαλούνται το πολιτικό ρίσκο. 

Η πραγματικότητα είναι ότι γνώριζαν εδώ και δυο χρόνια τι θέσεις έχει η αντιπολίτευση, αλλά και το τι δεν κάνει ακριβώς η κυβέρνηση.

Η πτώση, λοιπόν, του ελληνικού χρηματιστηρίου ευνοεί μόνο τους Αμερικανούς επενδυτές - όπως τον Einhorn, το Wellington - οι οποίοι αγοράζουν όταν όλοι οι άλλοι πωλούν τις μετοχές τους. Διότι γνωρίζουν δυο-τρία πράγματα καλά: ότι οι τράπεζες ελέγχονται απο την ΕΚΤ, ότι οι προϋπολογισμοί θα ελέγχονται από τις Βρυξέλλες και ότι όπως έμαθαν απο τους Γερμανούς η εποχή του φορολογώ και ξοδεύω πέθανε. 

Ήτοι, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Ελλάδος που θέλουν την Ευρώπη πρέπει να βρουν τους τρόπους να φέρουν όσα υπόσχονται: κοινώς μεταρρυθμίσεις. Αν για τον έναν μεταρρύθμιση είναι να μην μπορούν να κάνουν μια σωστή ιδιωτικοποίηση (τα αεροδρόμια δεν ήταν επιτυχία, τα ήθελαν οι Γερμανοί) και για τον άλλο είναι μεταρρύθμιση να ισχυρίζονται πράγματα που δεν γίνονται (να αγοράζει χρέος η ΕΚΤ), τότε το μέλλον είναι μαύρο και μάλλον θα καούν όλα τα σημερινά πολιτικά κόμματα. 

Βουτιά 2,63% με πακέτα 19 εκατ. ευρώ 

Η σημερινή πτώση του χρηματιστηρίου ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη μετά το Παρίσι. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 950,95 μονάδες με πτώση 2,63%. Όμως μ' ένα τζίρο 85,6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 19 ήταν πακέτα μετοχών, η αγορά δείχνει ότι, δεν θέλει ακόμη να ξεπουλήσει και να «σκοτώσει» τις μετοχές. Βουτιά 7,03% για την Ελλάκτωρ στα 2,38 ευρώ. Με πτώση 5,32% η Eurobank στα 0,249 ευρώ. Βουτιά 3,35% για την Alpha bank στα 0,52 ευρώ. Με πτώση 2,37% ο ΟΤΕ στα 9,88 ευρώ και στα 9,70 ευρώ ο ΟΠΑΠ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης