«Μάχη» για τις δημοπρασίες λιγνιτικού και υδροηλεκτρικού ρεύματος

«Μάχη» για τις δημοπρασίες λιγνιτικού και υδροηλεκτρικού ρεύματος

Διαφωνούν με μέρος του σχεδίου Τρόικα και Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ

«Μάχη» για τις δημοπρασίες λιγνιτικού και υδροηλεκτρικού ρεύματος
Σε θέση «μάχης» είναι η ελληνική πλευρά, Τρόικα και Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν για το σχέδιο δημοπρασιών λιγνιτικού και υδροηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ τύπου NOME, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση ως ένα μεταβατικό μέτρο, κυρίως για να εξασφαλίσει φθηνότερο ρεύμα στις βιομηχανίες. 

Γιατί είναι κρίσιμης σημασίας να δώσει την έγκρισή της η Τρόικα και η DG Comp για το ελληνικό σχέδιο; Αν δεν  υιοθετηθούν οι δημοπρασίες δεν θα μπορέσει η κυβέρνηση να μειώσει τα τιμολόγια. Με το «άνοιγμα» της ηλεκτρικής ενέργειας οι ιδιώτες προμηθευτές θα μπορούν από το 2015 να διαμορφώνουν χαμηλότερα ίσως και από τη ΔΕΗ τιμολόγια πώλησης ρεύματος προς τους καταναλωτές, καθώς με την υιοθέτηση των ΝΟΜΕ θα ξεκινήσουν οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Τα τεχνικά κλιμάκια έχουν «πιάσει» δουλειά και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διαφωνούν με το μέρος του σχεδίου για την εφαρμογή συντελεστών πάνω στην αρχική τιμή αναφοράς, καθώς θεωρούν ότι είναι υπερβολική ενίσχυση  για τη βιομηχανία και αναφέρει ότι επηρεάζει τον ανταγωνισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης