ΜΝΙ: Κάποιες χώρες αντιδρούν στην «απόσχιση» της Ελλάδας από το ΔΝΤ

ΜΝΙ: Κάποιες χώρες αντιδρούν στην «απόσχιση» της Ελλάδας από το ΔΝΤ

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία δεν θέλουν αποχώρηση του Ταμείου

ΜΝΙ: Κάποιες χώρες αντιδρούν στην «απόσχιση» της Ελλάδας από το ΔΝΤ
Η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να αποδεσμευτεί από την κηδεμονία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τέλος του τρέχοντος έτους, για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, βρίσκει ισχυρή αντίσταση από τους εταίρους της ΕΕ, δηλώνουν ανώτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο EuroInsight, του πρακτορείο ΜΝΙ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα σχέδια που συζητούνται περιλαμβάνεται και η επιστροφή των 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ στο ΔΝΤ, ώστε να εξοφληθεί ένα μέρος των δανείων και η σύσταση νέας προληπτικής πιστωτικής γραμμής από το ΔΝΤ.

To πακέτο στήριξης των 240 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα χωρίζεται μεταξύ ενός προγράμματος του ΔΝΤ που τρέχει μέχρι τα μέσα του 2016 και ενός της ΕΕ που θα πρέπει να κλείσει στο τέλος του έτους.

Κλείσιμο
Το ερώτημα του πώς θα βγει η Αθήνα από τα προγράμματα αυτά θα συζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης τον επόμενο μήνα. Όμως, όπως υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι, ο
ι πιθανότητες της Ελλάδας να προχωρήσει σε μία καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα του ΔΝΤ είναι ελάχιστες λόγω αντιδράσεων από τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία και άλλες χώρες...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης