ΤΑΙΠΕΔ: Πούλησε τέσσερα ακίνητα αλλά όχι αυτό του «κ. Κοκοβίκου»

ΤΑΙΠΕΔ: Πούλησε τέσσερα ακίνητα αλλά όχι αυτό του «κ. Κοκοβίκου»

Το ακίνητο της οδού Τριπόδων 32 & Ραγκαβά στην Πλάκα δεν βρήκε αγοραστή παρά την πολιτισμική αξία του

ΤΑΙΠΕΔ: Πούλησε τέσσερα ακίνητα αλλά όχι αυτό του «κ. Κοκοβίκου»
Μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διέθεσε τέσσερα από τα επτά ακίνητα στην Πλάκα μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr αλλά το ακίνητο που ξεχώρισε ήταν ένα από αυτά που τελικά δεν βρήκαν αγοραστή.

Κι αυτό γιατί στο συγκεκριμένο σπίτι που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τριπόδων 32 & Ραγκαβά γυρίστηκε μια από τις πιο ωραίες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Στο οίκημα αυτό έγιναν ορισμένα από τα γυρίσματα της ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» με τον Γ. Κωνσταντίνου και τη Μάρω Κοντού.

Κλείσιμο


Με αρχική τιμή 900.000 ευρώ το σπίτι όπου «έζησε» ο κ. Κοκοβίκος δεν κατάφερε, τελικά, να προσελκύσει επενδυτές αν και σώζονται ακόμα στοιχεία από τη θρυλική αυτή περίοδο όπως η σκάλα που οδηγούσε στα πάνω πατώματα, εκεί που η Μάρω Κοντού έδινε ομηρικές μάχες με την «κακιά» γειτόνισσά της Τασώ Καββαδία.

Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε 1,34 εκατ. ευρώ από τα ακίνητα που βρίσκονται: επί της οδού Θρασύλλου 24 και Επιμενίδου (τιμή πώλησης 194.200 ευρώ), επί της οδού Θέσπιδος 24 και Στράτωνος (τιμή πώλησης 552.400 ευρώ), επί της οδού Θέσπιδος 16 (τιμή πώλησης 260.000 ευρώ) και επί της οδού Ραγκαβά 7 (τιμή πώλησης 330.000 ευρώ).


 
Σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το τίμημα ήταν υψηλότερο κατά 42% από τις τιμές εκκίνησης, ενώ, δεδομένου των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης περιοχής, το Ταμείο προχώρησε στην αξιοποίηση αυτών των ακινήτων μέσω δικαιωμάτων επιφανείας για 99 έτη, ώστε μετά το τέλος της συγκριμένης περιόδου, η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο Δημόσιο.

Όσο για τα τρία υπόλοιπα ακίνητα το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιολογήσει εκ νέου τις δυνατότητες αξιοποίησής τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης