Xρηματιστήριο: Προσπαθεί να διατηρήσει την ανοδική αντίδραση και τις 920 μονάδες

Xρηματιστήριο: Προσπαθεί να διατηρήσει την ανοδική αντίδραση και τις 920 μονάδες

Οι 4 λόγοι που έχασε 9% μέσα σε μια εβδομάδα - Τι λένε τα funds στους τραπεζίτες για τις αυξήσεις - Στο 7,9% η απόδοση του 10ετούς 

Xρηματιστήριο: Προσπαθεί να διατηρήσει την ανοδική αντίδραση και τις 920 μονάδες
Έπειτα από ένα δυνατό άνοιγμα στην Αθήνα και τον Γενικό Δείκτη να κερδίζει πάνω από 2.5%, το Χρηματιστήριο προσπαθεί πλέον να κατοχυρώσει τις 920 μονάδες με μία άνοδο της τάξης του 1,4%, με τον FTSE25 στις 300 και τον τζίρο των συναλλαγών κοντά στα 35 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη στην αγορά φέρνουν αποκλιμάκωση και στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου, που πλέον υποχωρεί κάτω του 8% και κινείται στην περιοχή του 7,8%.

Στην Αθήνα όλοι είναι καρφωμένοι στα τερματικά τους για να δουν αν η ανοδική κίνηση θα έχει συνέχεια. Εφόσον, ο τζίρος διατηρηθεί για 1-1,5 ώρα τότε το χρηματιστήριο θα αναζητήσει μια ισχυρή ανοδική αντίδραση μετά από τις απώλειες του 9%  μέσα σε μια εβδομάδα. Εξάλλου τα ξένα χαρτοφυλάκια διανύουν την τελευταία ημέρα του μήνα και χρειάζονται καλύτερες τιμές στο κλείσιμο των βιβλίων τους.  

Κλείσιμο
Μετά τα stress tests και εν μέσω πολιτικού ρίσκου, η Ελλάδα δεν διαθέτει νέα και καταρρέει με «βουτιά» σχεδόν 9% μέσα σε μια εβδομάδα. Εκτός από την πτώση, όμως, οι Έλληνες επενδυτικοί τραπεζίτες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους ξένους επενδυτές στις τράπεζες που έχουν χωριστεί σε δυο σχολές, σχετικά με την  πιθανότητα νέων αυξήσεων.

Η μια σχολή αναφέρει ότι πρέπει να ακολουθήσουν σε αυξήσεις υποχρεωτικά κι η άλλη η οποία προειδοποιεί ανοικτά τους Έλληνες επενδυτικούς τραπεζίτες ότι δεν θα ακολουθήσουν. (Δείτε περισσότερα εδώ)

Οι στηρίξεις για τον Γενικό Δείκτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ, εντοπίζονται τώρα στις 850-890 μονάδες και οι αντιστάσεις στις 1.015-1.060 μονάδες. Αντίστοιχα ο FTSE25 βρίσκει στηρίξεις στις 250 και 275 μονάδες και αντιστάσεις στις 335-365 μονάδες.

Στις επιμέρους μετοχές η Τράπεζα Πειραιώς κερδίζει 2,6% στα 1,18 ευρώ, η Alpha Bank με κέρδη 3% στα 0,54 ευρώ και η Εθνική ανοδικά κατά 2,1% στα 1,93 ευρώ.

Κέρδη 1,8% για τον ΟΤΕ και 3,3% για τον ΟΠΑΠ ενώ και η Eurobank κερδίζει 4,8% στα 0,279 ευρώ.

Ανοδική κίνηση και από τη ΔΕΗ με κέρδη 4,14% στα 6,04 ευρώ, στα 5,37% ο Μυτιληναίος με κέρδη 1,9%.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης