Μπαρόζο: Η Κομισιόν «διαμεσολάβησε επιτυχώς» στη διένεξη για το αέριο

Μπαρόζο: Η Κομισιόν «διαμεσολάβησε επιτυχώς» στη διένεξη για το αέριο

«Όπως φαίνεται, έχουμε επιτύχει μια συμφωνία, για την οποία διαμεσολάβησε η Επιτροπή, ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία»

Μπαρόζο: Η Κομισιόν «διαμεσολάβησε επιτυχώς» στη διένεξη για το αέριο
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εκτίμησε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κατάφερε να διαμεσολαβήσει επιτυχώς ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για την επανάληψη του εφοδιασμού της Ουκρανίας με αέριο από τη Ρωσία.

Ο Μπαρόζο ανέφερε, σε σχόλια που έκανε ενώ ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το θώκο αύριο Παρασκευή, ότι είναι ικανοποιημένος που συνεχίζει να εργάζεται, διότι «όπως φαίνεται, έχουμε επιτύχει μια συμφωνία, για την οποία διαμεσολάβησε η Επιτροπή, ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία».

Οι διαπραγματευτές της Ουκρανίας και της Ρωσίας επρόκειτο να επαναλάβουν σήμερα τις διαπραγματεύσεις οι οποίες διεξήχθησαν χθες στις Βρυξέλλες για πολλές ώρες (ως τις 04:00 το πρωί ώρα Ελλάδας) κι αναβλήθηκαν για σήμερα.

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής της ουκρανικής εταιρείας Naftogaz ανέφερε σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook πως θεωρεί ότι υπάρχει μια «μεγάλη πιθανότητα» να επιτευχθεί μια οριστική συμφωνία με τη Ρωσία στις Βρυξέλλες εντός της ημέρας.

Ο Μπαρόζο είχε σήμερα «έναν αριθμό» τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, σύμφωνα με το γραφείο του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης