Πρόνοια για τα στεγαστικά και τα χρέη των αγροτών ζητεί το ΠΑΣΟΚ από τον Δένδια

Πρόνοια για τα στεγαστικά και τα χρέη των αγροτών ζητεί το ΠΑΣΟΚ από τον Δένδια

«Έχει προχωρήσει το ζήτημα των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, αλλά δεν είναι έτοιμο ακόμα το τελικό κείμενο»

Πρόνοια για τα στεγαστικά και τα χρέη των αγροτών ζητεί το ΠΑΣΟΚ από τον Δένδια
Η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια συζητήθηκε μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια και των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, σε κοινή συνεδρίαση των δύο Τομέων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στη Βουλή.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε ότι υπάρχουν τέσσερες κατηγορίες που αφορούν: Τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων, τα στεγαστικά, τα δάνεια των δανειοληπτών που είναι ενήμεροι, καθώς επίσης και η μετακίνηση πόρων στην ιδιωτική οικονομία, δηλαδή η δημιουργία ενός ταμείου για την ανάπτυξη.

Επίσης όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές  έχει προχωρήσει το ζήτημα των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, αλλά δεν είναι έτοιμο ακόμα το τελικό κείμενο.

Κλείσιμο
Ως προς αυτά, αναφορικά με την κατηγορία των μικρών επιχειρήσεων με τζίρο μέχρι 2,5 εκ. ανά έτος, που αφορά 170.000 δανειολήπτες (επιχειρήσεις και επαγγελματίες) που οφείλουν 13 δισ. από τα συνολικά 38 δισ. των επιχειρήσεων και επαγγελματιών και είναι τουλάχιστον 90 ημέρες υπερήμεροι, σχεδιάζεται η διαγραφή του 50% επί του συνόλου του χρέους που έχουν αυτοί.


Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης