Στον «αέρα» η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς από το 2015

Στον «αέρα» η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς από το 2015

Τι απάντησε ο Γίρκι Κατάινεν, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, σε σχετική ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη

Στον «αέρα» η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς από το 2015
Στον «αέρα» βρίσκεται η προστασία της πρώτης κατοικίας μετά τον Δεκέμβριο του 2014 καθώς δεν έχει ακόμα ρυθμιστεί το ζήτημα της άρσης αναστολής των πλειστηριασμών, όπως προκύπτει από την απάντηση του  Γίρκι Κατάινεν, αντιπροέδρου της Κομισιόν, σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη.

«Πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της ελαχιστοποίησης του ηθικού κινδύνου και την παροχή προστασίας για τα άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες» δήλωσε ο Γίρκι Κατάινεν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του, έθετε το θέμα των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα και των αλλαγών που προωθούνται από Κυβέρνηση και Τρόικα, αναφορικά με το καθεστώς προστασίας από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας οφειλετών.

Κλείσιμο
«Σύμφωνα με τον νόμο, το προσωρινό καθεστώς όσον αφορά τις δημοπρασίες των οφειλετών για πρώτη κατοικία λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου 2014 καθώς, στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να καταρτίσουν ένα συνεκτικό σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής ασφάλειας με βάση εισοδηματικά κριτήρια υπέρ των κοινωνικά αδύναμων ιδιοκτητών κατοικιών» πρόσθεσε, απαντώντας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης