Περνούν τα «stress test» Πειραιώς και Alpha Bank

Περνούν τα «stress test» Πειραιώς και Alpha Bank

Οι πρώτες εκτιμήσεις της αγοράς για τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δοκιμασία - Η τελική εικόνα την Κυριακή

Περνούν τα «stress test» Πειραιώς και Alpha Bank
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς περνούν τα stress tests με άνεση. Οι εκτιμήσεις αυτές επανέρχονται σχεδόν με βεβαιότητα και φυσικά μένει να επιβεβαιωθούν από τις επίσημες ανακοινώσεις, που θα γίνουν την Κυριακή, περίπου στη 1 ώρα Ελλάδος.

Νωρίτερα σήμερα, τηλεγράφημα του Reuters ανέφερε ότι η Alpha Bank έχει περάσει τα stress tests χωρίς πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, θετικά έχουν εξελιχθεί τα stress tests και για τις δύο άλλες συστημικές τράπεζες, δηλαδή την  Εθνική και τη Eurobank, με την πρώτη να είναι σε σαφώς καλύτερη θέση.

Μεταξύ των τραπεζικών στελεχών επικρατεί αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των stress tests. Με δεδομένο ότι έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι παράμετροι (συντελεστές κ.λ.π.) της δοκιμασίας πιθανότατα η αισιοδοξία των τραπεζιτών για καλά αποτελέσματα εδράζεται σε βάσιμες ενδείξεις.

Σήμερα, οι τράπεζες πήραν από την ΕΚΤ τα αποτελέσματα των stress tests, τα οποία όμως δεν είναι ανακοινώσιμα, καθώς οι τράπεζες έχουν αναλάβει δεσμεύσεις εμπιστευτικότητας.

Η κάθε τράπεζα, όμως, θα πρέπει να απαντήσει στην ΕΚΤ με επιστολή της, στην οποία θα αναφέρονται οι ενέργειες που στοχεύει να προχωρήσει και σχόλια επί του αποτελέσματος των stress tests. Επίσης, η κάθε τράπεζα θα περιγράφει στην επιστολή της και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που σκοπεύει να εκδώσει την Κυριακή.
Κλείσιμο



Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης