Τι λένε οι πληροφορίες τα αποτελέσματα των stress test

Τι λένε οι πληροφορίες τα αποτελέσματα των stress test

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μηδενικές κεφαλαιακές ανάγκες στην Alpha Bank, όπως και στην τράπεζα Πειραιώς - Για την Εθνική οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μηδενικές ανάγκες έως και περιορισμένες της τάξης των 50-100 εκατ. ευρώ ενώ για τη Eurobank η εκτίμηση είναι για 400 εκατ. ευρώ - Επιστολές προς την ΕΚΤ ετοιμάζουν τραπεζίτες ενόψει των αποτελεσμάτων των stress tests

Τι λένε οι πληροφορίες τα αποτελέσματα των stress test
Αισιοδοξία επικρατεί μεταξύ των τραπεζικών στελεχών για τα αποτελέσματα των stress tests.

Με δεδόμενο ότι έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι παράμετροι (συντελεστές κ.λ.π.) της δοκιμασίας πιθανότατα η αισιοδοξία των τραπεζιτών για καλά αποτελέσματα εδράζεται σε βάσιμες ενδείξεις.

Οι εκτιμήσεις που διατυπώνονται κάνουν λόγο για μηδενικές κεφαλαιακές ανάγκες στην Alpha Bank, όπως και στην τράπεζα Πειραιώς. Για την Εθνική οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μηδενικές ανάγκες έως και περιορισμένες της  τάξης των 50-100  εκατ. ευρώ ενώ για τη Eurobank η εκτίμηση είναι για 400 εκατ. ευρώ.

Σήμερα αργά το απόγευμα, μετά το κλείσιμο των αγορών στην Ευρώπη, οι τράπεζες θα λάβουν από την ΕΚΤ τα αποτελέσματα των stress tests.

Τα αποτελέσματα δεν θα είναι ανακοινώσιμα και οι τράπεζες έχουν αναλάβει δεσμεύσεις εμπιστευτικότητας.
Κλείσιμο

Η κάθε τράπεζα, όμως, θα πρέπει να απαντήσει στην ΕΚΤ με επιστολή της, στην οποία θα αναφέρονται οι ενέργειες που στοχεύει να προχωρήσει και σχόλια επί του αποτελέσματος των stress tests. Επίσης, η κάθε τράπεζα θα περιγράφει στην επιστολή της και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που σκοπεύει να εκδώσει την Κυριακή.

Η ΕΚΤ, αφού εξετάσει τις επιστολές που θα στείλουν οι 128 τράπεζες την Κυριακή, περίπου στη 1:00 (ώρα Ελλάδος), θα προβεί στην επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν δικαίωμα στην επιστολή που θα στείλουν στην ΕΚΤ να ζητήσουν να μην δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά τους.

Ωστόσο, δεν αναμένεται οι τράπεζες να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου δικαιώματος, καθώς αυτομάτως θα ήταν ένα σήμα προς τις αγορές τη Δευτέρα ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο  www.newmoney.gr    
   



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης