«Ελλάδα και Γερμανία υποψήφιες για έξοδο από την Ευρωζώνη», λέει Γερμανός οικονομολόγος

«Ελλάδα και Γερμανία υποψήφιες για έξοδο από την Ευρωζώνη», λέει Γερμανός οικονομολόγος

«Η νομισματική πολιτική θα αλλάξει μόνο εάν οι πολίτες το επιβάλουν αυτό πολιτικά ή εάν ένα νέο κύμα κρίσης καταστρέψει οριστικά το σύστημα», υποστηρίζει ο Τόμας Μάιερ

«Ελλάδα και Γερμανία υποψήφιες για έξοδο από την Ευρωζώνη», λέει Γερμανός οικονομολόγος
Δύο είναι οι υποψήφιες προς έξοδο από την ευρωζώνη χώρες: η Ελλάδα και η Γερμανία. Αυτό εκτιμά ο Τόμας Μάιερ, πρώην κορυφαίο στέλεχος της Deutsche Bank.

Tην άποψη ότι υπάρχουν δύο υποψήφιες χώρες για να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη -η Ελλάδα και η Γερμανία- εκφράζει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Τόμας Μάιερ.

Ο διευθυντής σήμερα του Ινστιτούτου Ερευνών Flossbach von Storch, αναμένει ενίσχυση του συγκεντρωτισμού στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι η νομισματική πολιτική θα αλλάξει μόνο εάν οι πολίτες το επιβάλουν αυτό πολιτικά ή εάν ένα νέο κύμα κρίσης καταστρέψει οριστικά το σύστημα.

Κλείσιμο
Σε συνέντευξή του στον διαδικτυακό τόπο Deutsche Wirtschaftsnachrichten, o Τόμας Μάιερ μιλά για το βιβλίο του «Η νέα τάξη του χρήματος: Γιατί χρειαζόμαστε μια νομισματική μεταρρύθμιση» (Die neue Ordnung des Geldes: Warum wir eine Geldreform brauchen).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γερμανός οικονομολόγος υποστηρίζει, σύμφωνα με την Deutsche Welle, ότι κατά τη γνώμη του «δύο είναι οι υποψήφιες προς έξοδο από την ευρωζώνη χώρες: Η Ελλάδα και η Γερμανία. Η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από τη νομισματική ένωση, επειδή στο πλαίσιο αυτής δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την υπερχρέωσή της. Η Γερμανία θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση εάν αυτή προβεί σε πλήρη νομισματοποίηση του χρέους».

«Εάν προκύψει συρρίκνωση της νομισματικής ένωσης, θα επανέλθει το ερώτημα, εάν αντί ενός ενιαίου νομίσματος θα ήταν προτιμότερο να έχουμε ένα κοινοτικό, το οποίο θα βρίσκεται σε συναγωνισμό με άλλα νομίσματα», επισημαίνει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης