Η «άγνωστη» ελληνική Frozita στέλνει τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο

Η «άγνωστη» ελληνική Frozita στέλνει τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο

Το δίκτυο διανομής της ελληνικής εταιρείας περιλαμβάνει 30 προορισμούς, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, το Ντουμπάι και πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η «άγνωστη» ελληνική Frozita στέλνει τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο
Μπορεί να μη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αλλά πραγματοποιεί τις περισσότερες πωλήσεις στο εξωτερικό και όλος κόσμος αναζητά τα προϊόντα της. Ο λόγος για την  ελληνική Frozita.  Ο Νίκος και ο Κώστας Κωνσταντινίδης είναι στο τιμόνι μίας από τις πιο γνωστές εταιρείες στο εξωτερικό, της οποίας τα κατεψυγμένα φρούτα και τα ασηπτικά προϊόντα πάνε σε όλο τον κόσμο. Το δίκτυο διανομής της ελληνικής εταιρείας περιλαμβάνει 30 προορισμούς, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, το Ντουμπάι και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Τη διαφορά κάνει η τεχνολογία ταχείας κατάψυξης IQF (Individually Quick Frozen), που αποτρέπει τον σχηματισμό μεγάλων κομματιών πάγου στην επιφάνεια του φρούτου. Το εργοστάσιο που βρίσκεται στο 16ο χλμ Παλαιάς Εθνικής Οδού Γιαννιτσών-Εδέσσης είναι εποχιακό εργοστάσιο, όσον αφορά την περίοδο παραγωγής των προϊόντων της, με περίοδο παραγωγής τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος) όπου και γίνεται η συγκομιδή των πρώτων υλών. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρεία καλείται να καλύψει τις ανάγκες των πελατών για 12 μήνες. Τα προϊόντα της εταιρείας απευθύνονται επίσης σε πελάτες του εξωτερικού απ' όλο τον κόσμο, ενώ έχει χαράξει μία συνεχή πορεία ανάπτυξης στον τομέα μεταποίησης φρούτων, που ως απώτερο στόχο έχει τη βελτίωσή της σε όλους τους τομείς της.

Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2004 και το 2005 ήταν ο πρώτος χρόνος λειτουργίας της. Αν και νέα όσον αφορά το έτος ίδρυσης της οι  Νίκος και Κώστας Κωνσταντινίδης έχουν εμπειρία στο κλάδο της μεταποίησης τόσο σε επίπεδο εργατικού προσωπικού όσο και σε επίπεδο διοικητικών στελεχών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας καθώς και τα διοικητικά της στελέχη προέρχονται από μία άλλη εταιρεία με την ονομασία Πέλλα Φροζ, η οποία είχε 20ετή θητεία στον κλάδο μεταποίησης φρούτων έχοντας τα ηνία στην διάθεση ελληνικών κατεψυγμένων φρούτων σε διεθνές επίπεδο.

Κλείσιμο
Απασχολεί 60 άτομα ως μόνιμο προσωπικό,  ενώ σε περίοδο πλήρους παραγωγής απασχολεί σε εποχιακή βάση 600 άτομα. Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι η εταιρεία στο πρώτο έτος λειτουργίας της απασχολούσε 350 άτομα εποχιακού προσωπικού. Σκοπός των ιδιοκτητών της εταιρείας ήταν η δημιουργία μίας πρότυπης και σύγχρονης μονάδας παραγωγής κατεψυγμένων φρούτων και ασηπτικών προϊόντων. Για την επίτευξη όμως αυτού του στόχου υπήρχαν κάποιες προϋποθέσεις και μία στρατηγική, η οποία εν μέρη έχει υλοποιηθεί, ενώ κάποιο μέρος της είναι ακόμη σε εφαρμογή ή περιμένει την κατάλληλη εποχή για να υλοποιηθεί.

Το 2005 (πρώτο έτος λειτουργίας) η εταιρεία είχε την δυνατότητα μεταποίησης 10000 τόνων, ενώ πλέον έχει ξεπεράσει τους 20.000 τόνους. Σύμφωνα με τους ίδιους η παραπάνω εξέλιξη της εταιρείας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να παράγει υψηλής ποιότητας τελικά προϊόντα χάρη στον σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος είναι σε θέση όχι μόνο να παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας αλλά το σημαντικότερο είναι ότι παρέχει σταθερότητα στην ποιότητα παραγωγής των προϊόντων της.

Χαρακτηριστικό της, όπως τονίζουν τα στελέχη της, είναι η ευελιξία των εγκαταστάσεων, η οποία επιτρέπει την παραγωγή πολλών διαφορετικών προϊόντων ταυτόχρονα. Αυτός ο στόχος είναι αποτέλεσμα της σωστής στρατηγικής διοίκησης της εταιρείας, της εμπειρίας των στελεχών της αλλά και της σωστής οργάνωσης των τμημάτων της. Σημαντική συμβολή σε αυτό έχει η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της εταιρείας να προβεί σε μία νέα επένδυση, αυτή της αγοράς γραμμής παραγωγής ασηπτικού κύβου, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο την λίστα των προϊόντων της εταιρείας. Η γραμμή του ασηπτικού κύβου λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2008 αυξάνοντας περισσότερο την δυναμικότητα μεταποίησης φρούτων της εταιρείας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης